“Έφυγε” σε ηλικία 83 ετών ο Leonard Nimoy

O αγαπημένος "Spock" πάλευε για χρόνια με την πνευμονοπάθεια

Ένας ηθοποιός που άφησε εποχή και έμεινε για πάντα χαραγμένος στη μνήμη των απανταχού φαν του Star Trek -αλλά και του κινηματογραφικού είδους του φανταστικού – ως Spock, ο Leonard Nimoy, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στο Bel Air του Los Angeles. Ήταν 83 ετών και έπασχε από πνευμονοπάθεια σε τελικό στάδιο, κάτι που τον είχε οδηγήσει εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τις 23 Φεβρουαρίου.

O Nimoy “έλαμψε” ενσαρκώνοντας τον πάντα ψύχραιμο, ατάραχο και γενετικά προγραμματισμένο για αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα τη λογική, Spock, δεύτερο τη τάξει αξιωματικό του διαστημοπλοίου Enterprise και φέροντα τη φράση σήμα-κατατεθέν της σειράς, “Live Long and Prosper”(“Μακροημέρευσε με ευημερία” σε ελεύθερη ελληνική μετάφραση). Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει κι από το reboot της σειράς δια χειρός J.J. Abrams, με τον Αμερικανό σκηνοθέτη να κρατά για αυτόν cameo εμφάνιση και στις δύο ταινίες της σειράς. Πέρα από τη σειρά που τον καθιέρωσε όμως, ο Nimoy είχε μακρά παρουσία ως ο εαυτός του στο “Simpsons”, αλλά και πιο πρόσφατα ως guest star στο “Fringe”.

Με μεγαλύτερο προσόν της καριέρας του την καθηλωτική και χαρακτηριστική φωνή του, ο Nimoy δεν περιόρισε την ενασχόληση του με τις τέχνες μόνο στην ηθοποιία. Έγραφε ποίηση, κυκλοφόρησε δίσκους στους οποίους ερμήνευε ποπ τραγούδια και κομμάτια από το soundtrack του Star Trek, ενώ υπήρξε και ικανότατος φωτογράφος.

Ο κινηματογραφικός και τηλεοπτικός κόσμος, είναι από σήμερα ακόμα πιο “φτωχός”. Με τέτοια αγάπη από τον κόσμο όμως, ποιος θα μπορούσε να πει πως ο Leonard Nimoy δεν έζησε από πρώτο χέρι το μότο του Spock, “Live Long and Prosper”;

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ