Μέρος του original καστ των Αθλίων στη μεγάλη οθόνη

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Το πασίγνωστο και ένα από τα μακροβιότερα μιούζικαλ του Μπρόντγουέι και του Γουέστ Εντ «Οι Άθλιοι», πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη υπό τη σκηνοθετική εποπτεία του βραβευμένου με Όσκαρ Τομ Χούπερ (Ο λόγος του Βασιλιά). Η αλήθεια είναι ότι η κλασική ιστορία του Βίκτορος Ουγκώ έχει απασχολήσει πάμπολλες φορές τόσο τον Αμερικάνικο όσο και τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, ποτέ όμως με τη μορφή μιούζικαλ και δη της βραβευμένης με Βραβείο Τόνι παράστασης του Κλοντ Μισέλ Σένμπεργκ.

Το νέο όμως διατηρεί πολυεπίπεδο χαρακτήρα, γιατί ναι μεν περιμένουμε να σιγοτραγουδήσουμε το “I Dreamed a Dream” μέσω της Φαντίνας, το ρόλο της οποίας άκουσον άκουσον θα ενσαρκώσει η νυν Κατγούμαν Αν Χάθαγουεϊ, η παρέλαση όμως των Χολυγουντιανών αστέρων δεν έχει τέλος. Αναμείνατε να δείτε τόσο γνωστά για τα μουσικά τους ταλέντα, ονόματα όπως αυτά του Χιου Τζάκμαν και της Αμάντα Σέφιλντ στους ρόλους του Γιάννη Αγιάννη και της Τιτίκας (Cosette), της κόρης της Φαντίνας, όσο και ονόματα έκπληξη όπως αυτό του Ράσελ Κρόου ως Επιθεωρητή Ιαβέρη (!). Το λαμπρό καστ συμπεριλαμβάνει επίσης την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και τον Σάσα Μπάρον Κοέν ως το πονηρό ζευγάρι των Θεναρδιέρων, την Τέιλορ Σουίφτ στο ρόλο της κόρης τους Επονίνα, αλλά και το φρεσκότατο πρόσωπο του Έντι Ρέντμεϊν (Επτά Μέρες με την Μέριλιν) στο ρόλο του Μάριου Πομερσί.

Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι και δύο μέλη της αυθεντικής παραγωγής του Μπρόντγουεϊ, η βραβευμένη με Τόνι Φράνσις Ρουφέλ και ο υποψήφιος για Τόνι Κολμ Γουίλκινσον θα μας δώσουν την ευκαιρία να τους απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη. Η μεν Ρουφέλ, που στην ουσία δημιούργησε το ρόλο της Επονίνας στην παραγωγή του 1985 του Barbican Centre, θα ενσαρκώσει το ρόλο μιας πόρνης στο τραγούδι των “Lovely Ladies”, ο δε Γουίλκινσον, ο Γιάννης Αγιάννης και συμπρωταγωνιστής της Ρουφέλ στην ίδια παράσταση θα υποδυθεί τον Επίσκοπο της Ντιν, από τον οποίο ο Γιάννης Αγιάννης κλέβει τα ασημένια κηροπήγια.

Περιμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Τομ Χούπερ σε τέτοιου είδους ταινία, την οποία αναμένουμε να απολαύσουμε στο τέλος του 2012. Ήταν καιρός πιστεύω για ένα δυνατό μιούζικαλ. Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ