Δες το επίσημο τρέιλερ για το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ!

...

Γράφει ο Παύλος Σηφάκης

Επιτέλους! Μόλις δυο μήνες πριν το Lincoln του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρει το δρόμο του προς τις αμερικάνικες αίθουσες, η 20th Century Fox παρουσίασε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας σε ένα πρωτοφανές event στην Times Square της Νέας Υόρκης. Πριν την παρουσιάση του τρέιλερ πραγματοποιήθηκε live chat (μέσω Google+) με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Τζόσεφ Γκόρντον Λέβιτ (υποδύεται το γιο του Λίνκολν)!

Οι φαν του Σπίλμπεργκ σίγουρα θα ενθουσιαστούν, και από άποψη production value η ταινία φαίνεται-αναμενόμενα-εξαιρετική. Όμορφη ατμοσφαιρική φωτογραφία, πειστική αναπαράσταση εποχής, επιβλητικά πανοραμικά πλάνα κι ένας Ντάνιελ Ντει Λιούις που δε χρειάζεται καν να μιλήσει για να επιβληθεί. Φταίω όμως εγώ που εξέλαβα κι έντονους μελοδραματικούς τόνους (βοηθούσης και της μουσικής) και μία απόπειρα αγιογραφησης του Λίνκολν; Φυσικά δεν αμφισβητείται η σημαντικότητα του Λίνκολν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάργηση της δουλείας  κι έβαλε τα θεμέλια για την καταπολέμηση του ρατσισμού κατά των μαύρων. Αναρωτιέμαι όμως αν ο Σπίλμπεργκ μπήκε στον κόπο να ερευνήσει πιο… εξονυχιστικά το χαρακτήρα του διάσημου προέδρου, ή αν έμεινε σε μια επιφανειακή παρουσίαση της ήδη γνωστής (πάνω κάτω) περσόνας και συνεισφοράς του. Στο live podcast που έγινε πάντως, ο Τζόσεφ Γκόρντον Λέβιτ ανέφερε πως ο Σπίλμπεργκ δεν παρουσιάζει τον Λινκολν ως «μύθο» αλλά ως άνθρωπο με ελαττώματα και λάθη στο ενεργητικό του. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθκαν και οι δηλώσεις του Σπίλμπεργκ ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως δεν υπάρχουν στην ταινία κραυγαλέες δραματικές σκηνές, αλλά πρόκειται σε γενικές γραμμές για ένα πιο εσωτερικό δράμα ενός ανθρώπου που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ οικογένειας κι εξουσίας.

 Στην ταινία, η οποία δεν έχει ακόμα ημερομηνία εξόδου στην Ελλάδα (!) παίζουν επίσης οι Τόμι Λι Τζόουνς, και Σάλι Φιλντ . Δες το τρέιλερ παρακάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ