Άκουσε ολόκληρο το soundtrack του «Snow White and the Huntsman»

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Αύριο κυκλοφορεί στους κινηματογράφους “Η Χιονάτη κι ο Κυνηγός” αλλά πριν πας να απολαύσεις την μεταφορά αυτού του κλασσικού παραμυθιού, εμείς εδώ στο Reel σου δίνουμε την δυνατότητα να ακούσεις ολόκληρο το soundtrack της ταινίας από τον James Newton Howard.

Η μουσική ηχογραφήθηκε από 110μελή ορχήστρα και 80μελη χορωδία στα φημισμένα στούντιο του Abbey Road και αποτελείται από 17 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου 58 λεπτών. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και δυο τραγούδια, το ένα φυσικά είναι από τους Florence + the Machine “Breath of Life ενώ το δεύτερο είναι το “Gone” από την Ionna Gika.

Γενικά η μουσική του Howard, αν και έχει κάποια επικά κομμάτια μέσα, μέσα στον παραμυθένιο τόνο γύρω από τον οποίο περιφέρεται, υπάρχουν και αρκετά σημεία που μπορεί να σου θυμίσει μουσική που ίσως να γράφτηκε για θρίλερ παρά για ταινία φαντασίας. Το κεντρικό θέμα της Χιονάτης παρόλα αυτά, είναι ένα αρκετά γλυκό κομμάτι εμπλουτισμένο με πινελιές πιάνου που ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα της.

Ο James Newton Howard είναι επίσης γνωστός για τα soundtrack τα οποία είχε γράψει για τα “Batman Begins”, “The Dark Knight” (μαζί με τον Hans Zimmer), “Sixth Sense”, “Atlantis: The Lost Empire” και για πολλά ενώ έχει προταθεί 8 φορές για βραβείο Όσκαρ. Μπορείς να ακούσεις την μουσική κάνοντας κλικ στο εξώφυλλο του soundtrack πάνω δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*