Εμάς μας ρώτησε κανείς αν θέλουμε μια new version της Λόρα;

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Την είδηση θα την έχετε ακούσει. Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι θα γίνει ταινία. Full stop. Ένα full stop που παραπέμπει στην χαρακτηριστικότατο φωτο-γράφημα που είχε δημοσιεύσει το reel λίγο καιρό πριν, σχετικά με την έμπνευση στο Hollywood. Για να μην επεκταθούμε άλλο πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Βέβαια από τη δικιά μου τη ματιά το όλο εγχείρημα είναι ήδη εξαιρετικά παρακινδυνευμένο. Όλα όσα αντιπροσωπεύει η σειρά αυτή έχει να κάνει με κάτι μαγικό που ανήκει σε κάποιο μακρινό, εξωραϊσμένο παρελθόν και έχει αποκτήσει δικαιωματικά την ετικέτα vintage. Τουτέστιν, η ταινία θα γίνει για να αναπολούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι; Όχι ξέχασα είναι η έμπνευση που λέγαμε πριν. Τέλος πάντων για οποιοδήποτε λόγο έχει δρομολογηθεί το συγκεκριμένο project, υπάρχουν σαφείς και (πάντα κατά τη γνώμη μου) ανυπέρβλητες δυσκολίες. Υπάρχουν παραπάνω από ένας χαρακτήρες που έχουν τόσο χαρακτηριστικά αποτυπωθεί στη μνήμη και στο υποσυνείδητό μας ακόμη, που κάθε προσπάθεια αντικατάστασής τους θα πρέπει αναγκαστικά να προβάλει μίμηση για να πετύχει.

Υπάρχει βέβαια και ένα βιβλίο με τις ιστορίες της πραγματικής Λόρα Ίνγκαλς στο οποίο βασίστηκε η σειρά και που πιστέψτε με, ελάχιστοι συγκριτικά έχουν διαβάσει. Άλλωστε εννιά χρόνια είναι αυτά. Και με τις επαναλήψεις… πιο καλά ήξερες τη Λόρα παρά τη μικρή σου αδερφή.

Έπειτα είναι και το background αυτής της ιστορίας. Πριν 2 περίπου χρόνια και οι τρείς βασικές πρωταγωνίστριες Λόρα, Μαίρη και Νέλη βγάλανε κι από ένα βιβλίο, περιγράφοντας το παρασκήνιο μέσα και έξω από το πλατό και όχι μόνο (αν παρεμπιπτόντως πέσει ποτέ στα χέρια σας το “Confessions of a Prairie Bitch” της Alison Arngrim ή αλλιώς Νέλη μην το χάσετε, αξίζει τον κόπο). Υπάρχει λοιπόν, τεράστιο υλικό που έχει κτιστεί με τα χρόνια, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή και τη σφραγίδα του Landon και είναι κατά μεγάλο ποσοστό υπεύθυνο για την πορεία της σειράς.

Έπειτα υπάρχει η Χάριετ Όλσεν. Μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται να δει κανείς ποτέ ταινία που να φέρει τα διακριτικά LHOTP και να μην υπάρχει η Katherine MacGregor κάπου εκεί να φωνάζει “ΝΕΕΕΕΕεεεελς”!!! Όχι τίποτ’ άλλο η γυναίκα ζει και βασιλεύει στα 87 της χρόνια, τι χρωστάει να δει ένα κακέκτυπο αντίγραφο του προ 30ετίας και βάλε εαυτού της. Εντάξει δε μιλάω για τη Λόρα Ίνγκαλς – Μελίσα Γκίλμπερτ που μεγάλωσε με τη σειρά, σαν την “Τόλμη και Γοητεία”.

Και μη μου πεις ότι θα αλλάξουν και οι τίτλοι αρχής! Το έλεγε καθαρά: Starring – Michael Landon, Karen Grassle, Melissa Gilbert, Melissa Sue Anderson, Lindsay Sidney Greenbush. Εδώ πάει το full stop. Ναι το ξέρω σταμάτησαν οι επαναλήψεις. Για όποιον όμως πραγματικά ενδιαφέρεται υπάρχουν και οι 9 σαιζόν σε DVD!

Confessions of a prairie geek

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ