Ο Tom Hardy οδηγεί και τρελαίνεται

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος Ο Tom Hardy πρωταγωνιστεί στο θρίλερ/δράμα Locke. Και είναι μόνος του. Μέσα σε ένα αυτοκίνητο που λαμβάνει συνεχώς τηλεφωνήματα που τον κάνουν...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

locke_poster1Ο Tom Hardy πρωταγωνιστεί στο θρίλερ/δράμα Locke. Και είναι μόνος του. Μέσα σε ένα αυτοκίνητο που λαμβάνει συνεχώς τηλεφωνήματα που τον κάνουν να είναι όλο και πιο παρανοϊκός καθώς εξελίσσεται η ταινία. Το Locke που έκανε πρεμιέρα στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασε τις καλύτερες των κριτικών από τα ξένα μέσα που το παρακολούθησαν, είναι γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον αναγνωρισμένο σεναριογράφο των Dirty Pretty Things και Eastern Promises, Steven Knight. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστήσουν μόνο φωνητικά είναι οι Olivia Colman, Ruth Wilson και Andrew Scott.

Η δημιουργία της ταινίας έγινε πολύ σύντομα σύμφωνα με τον σκηνοθέτη. Είχε μόλις τελειώσει το “συμβατικό” όπως χαρακτήρισε Redemption και μέσα στα Χριστούγεννα το έγραψε και τον περσινό Φεβρουάριο το γύρισε. Ο Tom Hardy ήταν από την αρχή ξεκάθαρη επιλογή του Steven Knight για το ρόλο του Ivan Locke και το σενάριο γράφτηκε γνωρίζοντας ότι ο Hardy είχε ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχει στο φιλμ.

Η ταινία ακολουθεί το μοτίβο του “όλα τα πλάνα σε ένα συγκεκριμένο και περιορισμένο μέρος” για να αυξήσει την ένταση όπως έκανε στο παρελθόν το Phone Booth του Joel Schumacher, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία και το Buried του Rodrigo Cortés με εξαιρετική επιτυχία στα περισσότερα φεστιβάλ όπου παίχτηκε.

Τώρα όμως έχει προστεθεί και το στοιχείο της ταχύτητας που δεν υπήρχε στις προαναφερθείσες ταινίες, και πολλαπλασιάζει την αγωνία και το κλειστοφοβικό συναίσθημα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Αγγλία στα μέσα Απριλίου

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ