Πρώτο full-legth τρέιλερ για το «Love & Mercy»

Μια ταινία για τη ζωή του Brian Wilson από Beach Boys με Paul Dano και John Cusack

«Once you know the story, you’ll never hear the music in quite the same way.»

Υπάρχει ο Brian Wilson ευρέως γνωστός ως  ποπ μουσική ιδιοφυία που εδραίωσε την θρυλική θέση του με το «Pet Sounds» των Beach Boys. Και έπειτα υπάρχει ο λιγότερο γνωστός Wilson, χαμένος κάπου στη δεκαετία του ’80 και ολοκληρωτικά χειραγωγήσιμος από τον ανελέητο θεραπευτή του, Dr. Eugene Landy. Και οι δύο αυτοί «Wilsons» καταγράφονται και αναλύονται στο biopic «Love & Mercy», του οποίου (μετά το πρώτο teaser trailer) το νέο τρέιλερ είναι εδώ.

Το «Love & Mercy» σκηνοθετείται από τον Bill Pohlad (παραγωγός του «12 Χρόνια Σκλάβος» και «Brokeback Mountain«) και είναι σε σενάριο Oren Moverman («The Messenger»). Υπό την ηγεσία και με το όραμα του τραγουδιστή-τραγουδοποιού Brian Wilson, οι Beach Boys επαναπροσδιόρισαν τον ήχο της αμερικάνικης ποπ μουσικής στη δεκαετία του 1960. Αλλά πίσω από τις χαρούμενες μελωδίες τους κρυβόταν ο ιδιωτικός αγώνας του Wilson με τον εθισμό και την ψυχική ασθένεια, ο οποίος μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970 που είχε κατέλθει σε έναν εθισμό που οδήγησε στην απομόνωση.

Η ταινία παρουσιάζει εκτενώς την μεγάλη κρίση της μέσης ηλικίας (μέσα στο 1980) που θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τον Wilson, μέχρι το ειδύλλιο της μέσης ηλικίας που είχε και που λίγο πολύ τον έσωσε. Ο Paul Dano ερμηνεύει το ρόλο του Wilson σε νεαρή ηλικία, στην χρυσή εποχή της καριέρας του, ενώ το ρόλο του ιδίου αναλαμβάνει ο John Cusack στις πιο καταθλιπτικές μέρες του γύρω στο 1980. Ο Paul Giamatti βρίσκεται στο ρόλο του Eugene Landy, ενός πονηρού θεραπευτή, ο οποίος αντί να βοηθήσει τον Wilson, του σύστηνε υπερβολικές δόσεις φαρμάκων, καταλήγοντας έτσι στο να πατήσει πόδι στη ζωή και στην καριέρα του ταλαντούχου τραγουδοποιού. Η Elizabeth Banks είναι η Melinda Ledbetter, η οποία συναντήθηκε με τον Wilson σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και έγινε σύζυγός του χρόνια αργότερα – εν τω μεταξύ, ο Landy έκανε ό,τι μπορούσε για να τους κρατήσει χώρια.

To «Love & Mercy» παίρνει τον τίτλο του από το πρώτο κομμάτι του πρώτου σόλο άλμπουμ του Wilson και αποτελεί εκτός από biopic μιας από τις ηγετικές μορφές της αμερικάνικης ποπ μουσικής, μια γλυκόπικρη και λυτρωτικά όμορφη ιστορία.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουνίου και μέχρι τότε απολαύστε το full-length trailer της παρακάτω :

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ