Η μουσική βιογραφία του ιδρυτή των Beach Boys έχει ήδη εντυπωσιάσει τους κριτικούς

O Brian Wilson και το συγκρότημα του γίνονται επιτέλους ταινία.

Ο Paul Dano και ο John Cusack υποδύονται τον ιδρυτή του αμερικάνικου συγκροτήματος Beach Boys, Brian Wilson στο πρώτο ενδεικτικό τρέιλερ του Love and Mercy.

Η ταινία περιγράφει την ταλαιπωρημένη καριέρα και προσωπική ζωή του Wilson και το πως αυτός ενέπνευσε τα αδέρφια του-μέλη του συγκροτήματος να γράψουν μουσική που ακούγεται μέχρι και σήμερα σε πολλές καλοκαιρινές συλλογές. Ο Wilson πέρασε πολλά προβλήματα με την ψυχική του υγεία και υπέστη αρκετούς νευρικούς κλονισμούς πράγμα που επηρέασε το συγκρότημα του και υποτίμησε την μεγάλη προσφορά του ίδιου στο ήχο και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των δίσκων των Beach Boys.

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο πρωτοεμφανιζόμενος στο τιμόνι της σκηνοθεσίας αλλά ιδιαιτέρως έμπειρος παραγωγός των 12 Years a Slave και Into the Wild, Bill Pohlad.

Στο Love and Mercy εκτός από τους προαναφερθέντες πρωταγωνιστές παίζουν και οι Elizabeth Banks και Paul Giamatti συμπληρώνοντας έτσι ένα καστ εντυπωσιακά ταιριαστό στην δεκαετία του 1960 που διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας.

Το φιλμ προβλήθηκε ήδη στα φεστιβάλ του Τορόντο και του Βερολίνου όπου συγκέντρωσε ενθουσιώδεις κριτικές από τους δημοσιογράφους και το κοινό που την παρακολούθησε. Θα κυκλοφορήσει σε κανονική διανομή στις Η.Π.Α. στις 5 Ιουνίου και λογικά θα έρθει περίπου τον ίδιο καιρό και στη χώρα μας για να ταιριάζει με το καλοκαιρινό μας soundtrack.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ