H Lucy Philips του «Abducted» μιλάει στο Reel.gr

...

Συνέντευξη στον  Δημήτρη Ασπρολούπο

Δύο ημέρες έχουν μείνει για την ολοκλήρωση του 9ου SFF-rated Athens, που και φέτος μας έχει «βομβαρδίσει» με φαντασία σε μικρού ή μεγάλου μήκους μορφή. Μία από τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος, το «Abducted», έχει την επαναληπτική της προβολή απόψε(21:30) και, με αφορμή την παρουσία της συν-σκηνοθέτιδος Lucy Philips στην Αθήνα, επικοινωνήσαμε μαζί της για να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις.

Lucy Philips with crewΑνατρέχοντας στη φιλμογραφία σας, παρατηρούμε πως μαζί με τον Glen Scantlebury έχετε σκηνοθετήσει και γράψει κυρίως κωμωδίες. Πως αποφασίσατε να δουλέψετε πάνω σε ένα sci-fi σενάριο;

Μαζί με τον συνεργάτη μου, Glen Scantlebury, θέλαμε να εξερευνήσουμε την ιδέα να σε έχουν απαγάγει και να μην ξέρεις ποιος το έκανε…Με ποιο τρόπο θα μπορούσες να ανταπεξέλθεις σε ένα κλειστοφοβικό χώρο, βασιζόμενος μόνο ο ένας στον άλλον…Ενδιαφερόμασταν να καταπιαστούμε με ένα διαφορετικό είδος και η ιδέα του «Abducted» μας απασχολούσε συνεχώς.

Η ταινία σας κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Επιστημονικής Φαντασίας στο Shriekfest του 2013. Πώς σας φάνηκε η εμπειρία αυτή;

Είχαμε ενθουσιαστεί με τη συμμετοχή μας, αλλά δεν το περιμέναμε καθόλου, ήταν μεγάλη τιμή για μας. Με αφορμή τη νίκη μας, μας προσέγγισαν διάφορες εταιρείες παραγωγής, που ενδιαφέρθηκαν για το επόμενο μας πρότζεκτ και αυτό ήταν αποτέλεσμα του βραβείου στο Shriekfest.

Στο «Abducted» εκτός του sci-fi, παρατηρούμε επίσης στοιχεία horror. Αισθάνεστε πως συνδέονται αυτά τα 2 είδη;

Ο συνδυασμός σίγουρα δούλεψε καλά για την ταινία μας. Ξεκινήσαμε γράφοντας το σενάριο, εμπλουτισμένο με τις ιδέες μας και, όπως γίνεται συνήθως, η ιστορία σε παρασύρει καθώς εξελίσσεται. Αρχίσαμε με sci-fi, αλλά οι ακραίες συνθήκες της απαγωγής και ο φόβος των χαρακτήρων, ενεργοποίησε το στοιχείο του horror.

Glen Scantlebury 2Εδώ στην Ελλάδα, οι κινηματογραφιστές δυσκολεύονται να βρουν παραγωγό για την ταινία τους. Πόσο εύκολο ήταν για σας να βρείτε το budget για το φιλμ σας;

Ακόμη και στο Los Angeles, είναι αρκετά δύσκολο να βρεις χρηματοδότηση για low-budget ταινίες. Σε όλα τα προηγούμενα φιλμ μας, συγκεντρώναμε με δυσκολία χρήματα από διαφορετικές πηγές, αλλά στο «Abducted» σταθήκαμε τυχεροί! Κάποια χρόνια πριν, είχα δύο συναδέλφους σε μία κινηματογραφική εταιρεία που δούλευα, οι οποίοι «μεταπήδησαν» σε μία μεγάλη εταιρεία διανομής. Μείναμε φίλοι, έδειχναν πάντα ενδιαφέρον για τη δουλειά μας και όταν διάβασαν το σενάριο του «Abducted» τους άρεσε πολύ και η εταιρεία τους χρηματοδότησε και διένειμε το φιλμ. Τους είμαστε ευγνώμονες.

Σκέφτεστε να στείλετε την ταινία σας και σε άλλα φεστιβάλ μετά το SFF-rated Athens;

Εξετάζουμε σοβαρά μία τέτοια πιθανότητα, περάσαμε υπέροχα στο SFF-rated!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Ετοιμάζετε κάποια άλλη sci-fi ταινία;

Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω σε ένα ψυχολογικό θρίλερ, με κεντρικό χαρακτήρα μία γυναίκα που υπνοβατεί, κάτι που την οδηγεί σε «τρομακτικές» ανακαλύψεις για τον κόσμο της.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ