Πρώτο υλικό από το νέο «Macbeth» με τον Michael Fassbender

Και δηλώσεις του σκηνοθέτη Justin Kurzel λίγο πριν την προβολή της ταινίας στο φετινό φεστιβάλ των Καννών

«Ερχόμενος από μια κοινωνικο-ρεαλιστική ταινία όπως το Snowtown, ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα σκηνοθετούσα ένα σαιξπηρικό έργο», δήλωσε ο Kurzel και πρόσθεσε : «Αυτή μου η δουλειά στο Macbeth συνδέεται αρκετά σε πολλές πλευρές με την ψυχολογία που ενυπάρχει στο Snowtown. Η ιδέα της αποπλάνησης του ανθρώπου από το κακό είναι ακόμα πολύ φρέσκια μέσα μου. Βρίσκω αυτές τις φιγούρες που χορεύουν με το κακό αρκετά ενδιαφέρουσες».

Επίσης : «Πιστεύω ότι το Macbeth πάντα ήταν μια σπουδή πάνω στη φιλοδοξία και την εξουσία, και είχα την πεποίθηση ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτές θα μπορούσαν να προκύψουν από την θλίψη και το αίσθημα της απώλειας – ενός παιδιού ίσως – ή μέσα από το συναίσθημα του μετα-τραυματικού στρες, μετά από όλες τις μάχες που (ο Macbeth) έλαβε μέρος. Ο Macbeth, ως πολεμιστής, υπήρξε μάρτυρας πολλών σκληρών σκηνών και τοπίων, και ήθελα να δείξω πώς όλες αυτές οι σκηνές και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν το αίσθημα της φιλοδοξίας του».

Μια σύντομη ματιά στο «Macbeth» του Justin Kurzel με πρωταγωνιστές τους Michael Fassbender και Marion Cotillard, έχουμε σήμερα, λίγες μέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο φετινό φεστιβάλ των Καννών. Τα λιγοστά δευτερόλεπτα του κλιπ αυτού είναι αρκετά για να συλλάβουμε τον σκοτεινό τόνο που έχει ενσωματώσει ο Kurzel («Snowtown»,»The Turning») στην ταινία.

Το «Macbeth» του Justin Kurzel πραγματεύεται την ιστορία ενός ενός ατρόμητου πολεμιστή και χαρισματικού ηγέτη,ο οποίος έζησε τον 11ο αιώνα στη Σκωτία και γνωρίζει την παρακμή λόγω της μεγάλης του φιλοδοξίας και ακατανίκητής του επιθυμίας. Μια εκδοχή του θρυλικού έργου και ήρωα του Σαίξπηρ, ο οποίος μπαίνει στο καλούπι της εποχής όπου ο πόλεμος ήταν η μοναδική πραγματικότητα και κατευθυντήρια γραμμή στα πάθη και τις φιλοδοξίες του ήρωα.

Δείτε το πρώτο κλιπ από την ταινία παρακάτω :

 

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ