Γιατί ο Man of Steel «ξορκίζει» τον Superman

...

Γράφει ο Άγγελος Ανδρέου

Στο πυρ το εξώτερον θέλουν να στείλουν την παλιακή φιγούρα του Superman οι παραγωγοί του Man of Steel, οι οποίοι αν και παραδέχονται πως στην ουσία πρόκειται για τον ίδιο ήρωα δεν κρύβουν την ανάγκη να λανσάρουν κάτι τελείως διαφορετικό προκειμένου να δώσουν νέα πνοή στην ομολογουμένως γερασμένη χάρτινη φιγούρα της DC.

Σε συνέντευξη του στο Empire Magazine, ο σεναριογράφος της ταινία David Goyer ρωτήθηκε γιατί κανείς από τη Warner Bros δεν αναφέρεται στον Superman όταν μιλά για το Man of Steel. Η απαντηση του ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής, εξοργίζοντας παράλληλα μερικούς από τους πιο hardcore φαν του κόμικ.

«Η απόφαση να μην απολέσουμε τον Man of Steel, Superman, λήφθηκε μετά από πολλή σκέψη. Εγώ, ο Christopher Nolan και η Warner βρισκόμασταν σε σύσκεψη και είπαμε ότι θέλαμε να τραβήξουμε μια ξεκάθαρη γραμμή ανάμεσα στο παλιό και το νέο. Στην ουσία χρησιμοποιήσαμε την μορφή του Superman για να δημιουργήσουμε έναν νέο υπερήρωα τον Man of Steel. Θεωρούμε ότι η ονομασία η δική μας είναι πολύ πιο ακριβής για την ιστορία του σούπερ ήρωα. Δεν είναι ακριβώς «υπεράνθρωπος», αλλά «ατσαλένιος άνθρωπος»».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ