Ο Σούπερμαν επιστρέφει: τα δύο πρώτα τρέιλερ του «Man of Steel»

...

Γράφει ο Δημήτρης Μπουτουρέλης – Γραμματικόπουλος

Η μοναδική διαφορά βέβαια των δύο αυτών τρέιλερ είναι το voice – over. Στο πρώτο ακούμε τον βιολογικό του πατέρα Jor-El (Ράσελ Κρόου) να τον παροτρύνει να επιλέξει τι είδος άνθρωπος θα ήθελε να είναι, ενώ στο δεύτερο ακούμε τον πατέρα που τον υιοθέτησε στον πλανήτη μας, τον Jonathan Kent (Κέβιν Κόστνερ), να λέει στον γιο του, Κλαρκ, ότι έχει έρθει στη Γη με σκοπό να δώσει στους ανθρώπους τα ιδανικά για να προχωρήσουν μπροστά. Επιλογή και πεπρωμένο.

Αν και το τρέιλερ (γιατί ουσιαστικά ένα είναι) του «Man of Steel», του reboot της ιστορίας του Σούπερμαν αυτή τη φορά από τον Ζακ Σνάιντερ, μπορεί να μοιάζει με διαφήμιση αυτοκινήτου, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ένα τόσο όμορφο δραματουργικά και εικαστικά αλλά και συνάμα τόσο ανθρώπινο τρέιλερ ήταν το τελευταίο που περίμενε να δει κανείς από ταινία του Σνάιντερ (μα ούτε ένα slow motion, έτσι για το καλό;). Ίσως φταίει το ότι στην παραγωγή της ταινίας βρίσκεται ο Κρίστοφερ Νόλαν, ίσως πάλι ο Σνάιντερ να κατάλαβε ότι ο Σούπερμαν δεν είναι ένας υπερήρωας όπως όλοι οι άλλοι. Είναι αυτός που μια ζωή πάλευε ανάμεσα στην ανθρώπινη και υπερφυσική πλευρά του, ένας ήρωας που μπορεί να έχει υπερδυνάμεις αλλά ταυτόχρονα έχει και πολλές ανθρώπινες αδυναμίες.

Απ’ ότι φαίνεται, το «Man of Steel» δεν θα είναι ακόμα μια υπερπαραγωγή της σειράς (όπως -ας μην κρυβόμαστε- όλες οι προηγούμενες ταινίες με τον συγκεκριμένο υπερήρωα) αλλά ένας συνδυασμός δράματος και δράσης (από την οποία βέβαια μπορεί να μην βλέπουμε καθόλου στο τρέιλερ αλλά υποθέτουμε ότι θα υπάρχει). Και αν ο πρωταγωνιστής Χένρι Καβίλ δεν είναι ο καλύτερος οιώνός για μια αξιοπρεπή ερμηνευτικά ταινία, ο Κρόου, ο Κόστνερ, η Έιμι Άνταμς, η Νταιάν Λέιν, ο Κρίστοφερ Μέλονι και ο Μάικλ Σάννον που συμπληρώνουν το καστ, είναι κάτι παραπάνω από εγγύηση.

Και σα να μην φτάνουν όλα αυτά, στο τρέιλερ η μουσική υπόκρουση είναι δανεισμένη από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών και συγκεκριμένα από τη «Συντροφιά του Δακτυλιδιού» και τη σκηνή της πτώσης του Γκάνταλφ. Δείτε και τα δύο τρέιλερ παρακάτω:

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ