Δες το trailer του ντοκουμενταρίστικου “Roman Polanski: Odd Man Out”

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Η προσωπικότητα του Roman Polanski έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την κοινή γνώμη, για θέματα που ξεφεύγουν από το πεδίο των καλλιτεχνικών του ανησυχιών. Η ίδια του η ζωή υπήρξε μέχρι στιγμής, εφάμιλλη με ένα τραβηγμένο σενάριο κάποιας ταινίας, την κατάληξη της οποίας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα. Στα 80 του πλέον χρόνια, το αμφιλεγόμενο πρόσωπο του Polanski έρχεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο, μέσα από το 2ο κατά σειρά ντοκιμαντέρ της Marina Zenovich, μετά το “Roman Polanski: Wanted and Desired”, πίσω στο 2008.

Το “Wanted and Desired”, καλύπτει το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου το 1977 στο Λος Άντζελες, που οδήγησε στην ξαφνική αποχώρηση του σκηνοθέτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νέο υλικό που ετοίμασε η Zenovich με τίτλο “Roman Polanski: Odd Man Out”, έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο και ακολουθεί τα πιο πρόσφατα γεγονότα του 2009, όταν 32 χρόνια μετά, η ελβετική αστυνομία συνέλαβε και πάλι τον Polanski, με αίτημα των αμερικάνικων αρχών προς έκδοσή του. Σ’ αυτήν την τελικά κερδισμένη μάχη, έρχεται να ρίξει φως η δουλειά της Zenovich, με τον Thom Powers του Φεστιβάλ του Τορόντο να σχολιάζει χαρακτηριστικά, πως έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Και επειδή πίσω από κάθε τέτοιου είδους ηθικοκοινωνικό ζήτημα, υπάρχει σχεδόν πάντα κάποιος πολιτικοποιημένος δάκτυλος που κινεί τα νήματα, θα χει μεγάλο ενδιαφέρον μια ακόμα ματιά σε ένα ζήτημα που δείχνει να έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της κοινωνικής ευαισθησίας. Δες το trailer για να πάρεις μια πρώτη γεύση, ενώ η ταινία αναμένεται πολύ σύντομα on demand, με ημερομηνία κυκλοφορίας της να έχει οριστεί η 26η του Μάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*