Ο Matthew McConaughey ξεκινά «ζέσταμα» για την νέα του ταινία

Βασισμένη στο βιβλίο του Christopher McGougall, "Born to Run: A Hidden Tribe, Super Athletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen"

Όπως όλα δείχνουν ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός Matthew McConaughey, θα πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, με θέμα της την ζωή των ιθαγενών της Αμερικής και τους γνωστούς «υπερ-αθλητές», οι οποίοι  άλλαξαν ριζικά την όλη στάση γύρω από το τρέξιμο αντοχής με γυμνά πόδια.

Το, μέχρι στιγμής, άτιτλο φιλμ, είναι βασισμένο σε μια ιστορία του σεναριογράφου του “World War Z” Matthew Michael Carnahan. Η ιστορία έχει αναπροσαρμοστεί για τις ανάγκες του φιλμ, από το βιβλίο του Christopher McDougall, “Born to Run: A Hidden Tribe, Super Athletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen”, το οποίο και έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο του McDougall, επικεντρώνεται στο ταξίδι του συγγραφέα στα Copper Canyons του Μεξικού, και στην ανακάλυψη των μελών της μοναχικής ινδιάνικής φυλής Tarahumara, γνωστών για την ικανότητα τους διανύσουν τρέχοντας, εκατοντάδες χιλιόμετρα, χωρίς την παραμικρή ανάπαυση ή και τραυματισμό. Ο συγγραφέας, όντας και ο ίδιος ένας έμπειρος δρομέας, και έπειτα από την συμμετοχή του σε έναν από τους ιδιαίτερους αυτούς αγώνες,  αποτέλεσε στη συνέχεια και αυτός ένα δυναμικό συνήγορο της ιδιαίτερης αυτής προσέγγισης των ιθαγενών στο τρέξιμο. Η αποφασιστικότητα του να διαδώσει το μυστικό αυτό στην Βόρεια Αμερική, τον οδήγησε σε ένα παράξενο αγώνα δρόμου 50 μιλίων, μεταξύ των φυλών των ιθαγενών, σχηματίζοντας στη συνέχεια μια άκρως ετερόκλητη αμερικάνικη ομάδα «υπερ-δρομέων» και τελικά την ανάπτυξη μια βιομηχανίας της τάξεως των $2 δισεκατομμυρίων βασισμένη στα παπούτσια “barefoot-style”.

Ο Βρετανός ηθοποιός Peter Sarsgaard, ήταν υποψήφιος της παραγωγής στο παρελθόν για το πόστο του σκηνοθέτη, έχοντας τον Jake Gyllenhaal στον πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως και τα δυο αυτά ονόματα έχουν αποχωρήσει πλέον από το project. Μέχρι στιγμής, πέρα από την συμμετοχή του McConaughey, καμία άλλη σχετική πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη, συμπεριλαμβανομένης αυτής του νέου σκηνοθέτη ή κάποιας πιθανής ημερομηνίας έναρξης της παραγωγής.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ