Η Όλγα Μαλέα επιστρέφει με ψυχολογικό θρίλερ. Δες το τρέιλερ της ‘Ματζουράνας’

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν πολλοί Έλληνες σκηνοθέτες τους οποίους θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει «εμπορικούς», αλλά η Όλγα Μαλέα έχει σίγουρα μια θέση στη μικρή αυτή λίστα. Όταν το 1996 κυκλοφόρησε ‘Ο Οργασμός της Αγελάδας’ πολλοί κριτικοί βιάστηκαν να τη βαφτίσουν ως την ελληνική εκδοχή του Αλμοδόβαρ– χαρακτηρισμό βέβαια που το μετέπειτα έργο της αναίρεσε.

Αφού λοιπόν μας σέρβιρε ‘Ριζότο’ και ‘Λουκουμάδες με μέλι’, η Όλγα Μαλέα επιστρέφει ξανά στη κουζίνα, αλλά αυτή τη φορά με τις τηλεοπτικές κάμερες να καταγράφουν. Επηρεασμένη από τα ριάλιτι μαγειρικής που έχουν τη τιμητική τους στην ελληνική τηλεόραση, η ‘Ματζουράνα’ έχει σαν σκηνικό  δράσης  ένα τέτοιο πλατό. Ηρωίδα η εντεκάχρονη Άννα που αποτελεί υπόδειγμα κόρης με ευσεβή πόθο να πάει στον τελικό του Junior Master Chef (ή κάτι παραπλήσιου τουλάχιστον). Ο σκληρός ανταγωνισμός σε συνδυασμό με την ανάγκη να ικανοποιήσει την απαιτητική μητέρα της θα φέρουν στην επιφάνεια μια νέα Άννα με σκοτεινές πτυχές.

Σίγουρα είναι ευχάριστη αλλαγή που η σκηνοθέτης αφήνει για λίγο τη κωμωδία και δοκιμάζεται σε ένα νέο είδος και δη κάποιο μη δημοφιλές στην Ελλάδα. Η ‘Ματζουράνα’ είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ  με μια ιδέα  πρωτότυπη κι επίκαιρη. Το πρώτο δείγμα που δίνει το τρέιλερ δεν είναι σε καμία περίπτωση τέλειο κι αυτό οφείλεται κυρίως στις αδύναμες ερμηνείες. Παρ’ όλα αυτά γεννάει ερωτήματα και προκαλεί το ενδιαφέρον μας.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 11 Απριλίου και παρακάτω μπορείς να δεις το τρέιλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ