Συγκινητική και βραβευμένη Meryl Streep στο Palm Springs International Film Festival

...

Γράφει η Δανάη Σωπασή

Meryl StreepMeryl Streep. Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε όλες τις δεκαετίες, από το ξεκίνημα της πολύτιμης και πολυμορφικής καριέρας της μέχρι και σήμερα. Θυμόμαστε πριν μερικά χρόνια την εξαιρετική της ερμηνεία ως την σιδηρά κυρία στο The Iron Lady που έφερε στο προσκήνιο τον συναισθηματισμό και την διαφορετική μορφή στην προσωπικότητα της Μάργκαρετ Θάτσερ. Επίσης τα κοινωνικά μπερδέματα και τις κρίσεις ηλικίας στις πρόσφατες ταινίες It’s Complicated και Hope Springs. Φέτος την συναντάμε στην κοινωνική ταινία August: Osage Country, στην οποία και ενσαρκώνει την χήρα μιας οικογένειας που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί. Οι κοινωνικές αντιλήψεις και η πολιτική στάση απέναντι στο φαινόμενο του ρατσισμού κυριαρχούν στο μοτίβο της ιστορίας. Η Meryl Streep εκπροσωπεί την διατήρηση της παλαιάς γνώμης και της ηθικής σε μια Αμερική που έχει πλέον διαφοροποιηθεί.

Και οι διακρίσεις ξεκινούν με χαρακτηριστική την βράβευση του Σαββάτου στο 25ο Annual Palm Springs International Film Festival, όπου και κέρδισε το βραβείο Icon Award. Σε μια συγκινητική και πάντοτε ταπεινή ομιλία, η Meryl Streep μίλησε για ακόμα μια φορά για την σπουδαιότητα των συντελεστών της και για τα συναισθήματα της.

Ακολουθούν μερικές από τις δηλώσεις της, ενώ εμείς θα παρακολουθήσουμε ξανά την ερμηνεία της στην επικείμενη ταινία. Ραντεβού και στις υπόλοιπες υποψηφιότητες που περιμένουμε με ανυπομονησία την θέση της ταινίας August: Osage Country.

«Πηγαίνω στην δουλειά κάθε μέρα, με το εργασιακό άγχος, όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν εργαστεί μαζί μου.»

 «Πρέπει να βγεις και να υπερασπιστείς τον χαρακτήρα που ενσαρκώνεις, ακόμα και εκείνον που μοιάζει αρνητικός και περίεργος και αδιάλλακτος. Εκτός από την κινηματογραφική αδερφή μου Margo της ταινίας, πάντα υπάρχει κάποιος που αγαπάει κάποιον που δεν είναι αγαπητός.»

 «Το Icon award αφορά πάντα ένα άτομο. Εγώ έχω τους ηθοποιούς που εργάζομαι μαζί να ευχαριστήσω. Βασίζομαι και εξαρτώμαι από εκείνους. Τους ευχαριστώ για κάθε μαγευτική στιγμή που έχω βιώσει έως τώρα στην ζωή μου.»

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ