Όλες οι αγαπημένες μας μεταπολεμικές σκηνές σε ένα βίντεο

Τι γίνεται μετά την "παύση των πυρών";

Πάντα (μα πάντα, ας το παραδεχτούμε) θα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και εντονότερα πάθη μας στον κινηματογράφο. Και αυτό δεν είναι άλλο από τις σκηνές πολέμου στην μεγάλη οθόνη. Με την σωστή καθοδήγηση και πραγμάτωση, το αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει κάτι απόλυτα μαγικό και εξαίσια εναρμονισμένο.

Μπορεί κανείς να νομίζει πως η δημιουργία μιας τέτοιας σκηνής είναι εύκολη, μα όχι. Για μια και μόνο σκηνή μπορεί να απαιτούνται δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες!) extras- κυρίως για να ενσαρκώσουν τους ρόλους των…πτωμάτων. Ακόμη, μπορεί να χρειαστούν αμέτρητες πρόβες και πολύωρα γυρίσματα, για μερικά μόλις λεπτά στην αίθουσα. Φυσικά, όλα αυτά απαιτούν και το ανάλογο budget, αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό γιατί τα ποσά θα τρομοκρατήσουν πολλούς.

Στο παρακάτω βίντεο, έχουν συλλεχθεί όλες οι σκηνές μετά το τέλος του πολέμου σε ταινίες όπως τα Gladiator, 300 και Apocalypse Now. Αιματοχυσία, αμέτρητα όπλα και πληθώρα πτωμάτων είναι ένας μικρός απολογισμός.

Ας το δούμε:

Αντώνης Τσις

Τον Αντώνη θα τον βρείτε να περιπλανιέται στα σκοτεινά στενά της Αθήνας, αν και στην πραγματικότητα, θα ήθελε να χάνεται στα στενά ενός φιλμ νουάρ. Τα μάτια του μετατρέπουν τα πάντα, αυτόματα, σε κινηματογραφικά πλάνα, ενώ η δυνατότερη ευχή του θα ήταν να μπορούσε να τα καταγράψει, δημιουργώντας ταινίες δίχως ιδιαίτερο νόημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ