Μία Οικογενειακή Ιστορία – A Family Affair (2015)

Το δυνατότερο ίσως σημείο της ταινίας, είναι η δυνατότητα του φιλμ να προσεγγίζει και να αγκαλιάζει ακόμα και τον μη εξοικειωμένο μουσικά θεατή


Σκηνοθεσία: Αγγελική Αριστομενοπούλου
Σενάριο: Αγγελική Αριστομενοπούλου
Πρωταγωνιστούν:  Οικογένεια Ξυλόυρη
Διάρκεια: 87
Χώρα: Ελλάδα, Αυστραλία
Διανομή: Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

10845909_881939478503579_8683665764645375709_n“Μια Οικογενειακή Υπόθεση” είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, μιας εξαίρετης σκηνοθέτη, με πολυετή πείρα στα μουσικά ντοκιμαντέρ, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 30 ταινίες με θέματα παγκοσμίου μουσικού ενδιαφέροντος, και έχοντας παράλληλα προβολή τόσο σε διεθνή φεστιβάλ, όσο και σε διάσημα τηλεοπτικά κανάλια όπως τα CBC-Canada και το Czech and Slovenian TV μεταξύ πολλών άλλων.

Αυτή τη φορά, η Αγγελική Αριστομενοπούλου, εστιάζει τον κινηματογραφικό φακό της, στη πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας, τη θρυλική οικογένεια Ξυλούρη. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον παγκοσμίου φήμης «Ψαραντώνη» και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη «Ψαρογιάννη», μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρείς γενιές εξαίρετων μουσικών, οι οποίες καταφέρνουν και διατηρούν ζωντανή τη μουσική παράδοση του τόπου τους, μεταφέροντας τη σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Με πρωταγωνιστές τον Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη), τα 3 παιδιά του, τα οποία έχουν γαλουχηθεί στην μουσική παράδοση της οικογένειας, και σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, τον μουσικό θρύλο Ψαραντώνη, η σκηνοθέτης ακολουθεί την δύσκολη πορεία της οικογένειας, καταγράφοντας τις δύσκολες αποφάσεις και τις επαγγελματικές προκλήσεις που συνάντησαν στο διάστημα των τελευταίων 2 ετών.

Η ιστορία της ταινίας επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Ψαρογιώργη, ο οποίος σαν συνεχιστής μιας μεγάλης μουσικής παράδοσης, αποτελεί την γέφυρα μεταξύ του πατέρα του, του πασίγνωστου λυράρη Ψαραντώνη, και των τριών παιδιών του όπου ζουν και σπουδάζουν στην Μελβούρνη. Η κινηματογραφική αυτή ένταση που συνθέτει η Αγγελική Αριστομενοπούλου πίσω από τον φακό, ακροβατώντας μεταξύ της παράδοσης της οικογένειας και της ανανέωσης που φέρνουν τα εγγόνια του Ψαραντώνη, η ένωση του παρελθόντος και του μέλλοντος, είναι τελικά και το αποτέλεσμα που με απόλυτη επιτυχία παραδίδει στο κοινό.

Το δυνατότερο ίσως σημείο της ταινίας, εκτός από την άρτια σκηνοθετική προσέγγιση και την υπέροχα προσγειωμένη φωτογραφία των Στέλιου Αποστολόπουλου και Μιχάλη Αριστομενόπουλου, είναι η δυνατότητα του φιλμ να προσεγγίζει και να αγκαλιάζει ακόμα και τον μη εξοικειωμένο μουσικά θεατή. Το “A Family Affair” είναι ένα δυνατό ντοκιμαντέρ, για την δύναμη της μουσικής παράδοσης, μέσα από την ζωή μιας αναμφίβολα ιστορικής οικογένειας, όπου και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσετε.

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ