Βραβείο για την “Οικογενειακή Υπόθεση” στο Φεστιβάλ Fipa της Γαλλίας

Στη διοργάνωση του Fipa συγκεντρώνονται απρόσμενες ιδέες, ελπιδοφόρα έργα, τολμηρές προσπάθειες και διοργανώνονται φόρουμ, συναντήσεις και συζητήσεις.

Πριν δύο εβδομάδες, στις 8 Ιανουαρίου, το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, “Μία Οικογενειακή Υπόθεση”, με θέμα την οικογένεια Ξυλούρη, έκανε την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες. Είχαμε τονίσει την αρτιότητα του εγχειρήματος της σκηνοθέτιδος στην κριτική μας για το φιλμ, το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων Fipa στο Biaritz της Γαλλίας που ολοκληρώθηκε χθες, 25 Ιανουαρίου.

To ντοκιμαντέρ Οικογενειακή Υπόθεση αφορά στη δύναμη της οικογένειας και της μουσικής, όπως περιγράφεται μέσα από τη ζωή των Ξυλούρηδων. Η ταινία αποκαλύπτει πώς τρεις διαφορετικές γενιές της οικογένειας σχετίζονται με την παράδοση και πόσο τους επηρεάζει στις επιλογές τους. Πόση ελευθερία έχουν να αποφασίζουν -για τη ζωή τους και για τη μουσική τους- όταν μια τόσο ζωντανή, πλούσια και βαριά κληρονομιά συνοδεύει το κάθε τους βήμα; Τι σημαίνει για εμάς σήμερα αυτή η κληρονομιά;

Αυτή η ένταση, μεταξύ παράδοσης και ανανέωσης, παρελθόντος και μέλλοντος, συνθέτει μια σύγχρονη ιστορία που αφορά ένα παγκόσμιο κοινό.

Η παραγωγή ανήκει στην Anemon, σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον ΟΤΕ TV, το ABC TV και τη ΝΕΡΙΤ, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της Ε.Ε. Η ταινία, η διανομή της οποίας ξεκίνησε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, θα προβάλλεται από τις 29 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στη Γλυφάδα στο Cinepolis, στην Τρίπολη στο CineVille και στο Ρέθυμνο στο CineLand.

Στη διοργάνωση του Fipa συγκεντρώνονται απρόσμενες ιδέες, ελπιδοφόρα έργα, τολμηρές προσπάθειες και διοργανώνονται φόρουμ, συναντήσεις και συζητήσεις.

Είναι η γιορτή της δημιουργίας, πλουσιότερη κάθε χρόνο σε μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και ιστορίες που απαρτίζουν την «αφρόκρεμα» του οπτικοακουστικού κόσμου. Για πέντε ημέρες, το Fipa ταξιδεύει από τη μια χώρα στην άλλη και από ήπειρο σε ήπειρο.

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ