‘Εφυγε ο “γίγαντας” Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Έχασε δυστυχώς τη μάχη με τη ζωή στα 55 του χρόνια, μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη τον Ιούλιο, ο ηθοποιός Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν. Τη δυσάρεστη αυτή είδηση ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος του Ντάνκαν, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι η υγεία του ηθοποιού παρουσίαζε κάποια βελτίωση, με την έξοδό του από τη μονάδα εντατικής θεραπείας ένα μήνα πριν.

Ο γίγαντας του “Αρμαγεδδών”, του “Sin City”, του “Πλανήτη των Πιθήκων”, άλλα με ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας ως Τζον στο “Πράσινο Μίλι”, ξεκίνησε να δουλεύει ως σωματοφύλακας σε διασημότητες του Χόλυγουντ, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να εξασφαλίσει ρόλους σε διαφημιστικά σποτ. Μπορεί το “Αρμαγεδδών” να ήταν η πρώτη αξιοσημείωτη δουλειά της καριέρας του, ένα χρόνο όμως μετά, η ερμηνεία του ως Τζον Κόφεϊ στο “Πράσινο Μίλι” του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου και άλλη μία για Χρυσή Σφαίρα.

Η χαρακτηριστική βαθιά φωνή του έχει ακουστεί σε πάμπολλα animations, διαφημιστικά και video games, ενώ πέρυσι συμμετείχε στη σειρά της Fox “The Finder”. Αξίζει να αναφέρουμε ότι λίγο καιρό πριν, είχε λάβει μέρος σε μια δημόσια εκδήλωση της Αμερικανικής Εταιρείας ΑΕΕ (American Stroke Association), ως προς την ευαισθητοποίηση στο θέμα των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ