Αφιέρωμα στον Μίκαελ Χάνεκε στο Gazarte

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Από την Πέμπτη 21 Ιουνίου και για 2 εβδομάδες, το Gazarte Cinema τιμά τον σπουδαίο δημιουργό, Mίκαελ Χάνεκε, προβάλλοντας τρεις από τις σημαντικότερες ταινίες της φιλμογραφίας του. Από τις 21-27 Ιουνίου στις 21:30 θα παίζεται μια από τις πιο σπουδαίες του ταινίες για την γέννηση του φασισμού “Η Λευκή Κορδέλα”. H ταινία που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα, το βραβείο FIPRESCI και το Οικουμενικό Βραβείο στο 62ο Φεστιβάλ Κανών, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως μια από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων ετών. Ο Μίκαελ Χάνεκε, πολυβραβευμένος Αυστριακός σκηνοθέτης, μεταφέρει τον θεατή σε ένα προτεσταντικό χωριό της Βόρειας Γερμανίας, τις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από τις 28 Ιουνίου ως και τις 4 Ιουλίου θα παιχτούν μαζί και οι δυο εκδόσεις του “Funny Games”. Στις 21:00 θα προβάλλεται η έκδοση του 2007 και στις 23:00 αυτή του 1997. Το πολυβραβευμένο «ενοχλητικό» αριστούργημα του Μίκαελ Χάνεκε, που προκάλεσε αίσθηση με την σοκαριστική του προσέγγιση στο φαινόμενο της βίας, θα προβάλλεται καθημερινά και στις δύο εκδόσεις του, αυστριακή και αμερικανική. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάνεκε είναι ο δεύτερος σκηνοθέτης στην ιστορία, που αποφάσισε να κάνει ριμέικ την ίδια του την ταινία. Ο πρώτος ήταν ο Χίτσκοκ με τον «Άνθρωπο που Ήξερε Πολλά«. Θα μπορείτε να δείτε και τις δυο εκδόσεις με ένα μόνο εισιτήριο.

Το Gazarte βρίσκεται Βουτάδων 32-34 στο Γκάζι (στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός) και το εισιτήριο κοστίζει Δευτέρα και Τρίτη €4,5 το άτομο και από Τετάρτη ως Κυριακή €8 το άτομο/€6 φοιτητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*