Τρέιλερ για το «Amour» του Μίκαλε Χάνεκε

...

Γράφει ο Δημήτρης Μπουτουρέλης – Γραμματικόπουλος

Ενώ βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από το 65ο Φεστιβάλ των Καννών (το οποίο ξεκινάει την Τετάρτη με ένα καθόλα εντυπωσιακό line up), κυκλοφόρησε σήμερα το τρέιλερ της καινούργιας ταινίας του Μίκαελ Χάνεκε «Amour» (ή αλλιώς «Αγάπη»), που έχει περίοπτη θέση στο Διαγωνιστικό Τμήμα της φετινής διοργάνωσης.

Αγαπημένο παιδί των Καννών, ο Χάνεκε επιστρέφει τρία χρόνια μετά τη Λευκή Κορδέλα και τον πρώτο του Χρυσό Φοίνικα, με ένα δυναμικό πρωταγωνιστικό τρίδυμο (Ζαν-Λουίς Τρεντινιάν, Εμανουέλ Ριβά και Ισαμπέλ Ιπέρ) σε μια ακόμη ταινία-ψυχοβγάλτη. Πάντως, αν και επιβλητικό, το τρέιλερ αφήνει πολλά στη φαντασία (ειδικά άμα δεν ξέρεις γαλλικά), οπότε να και η σύνοψη της ταινίας για να έχετε μια πιο γενική ιδέα: η Αν και ο Ζορζ, ένα ζευγάρι συνταξιούχων καθηγητών μουσικής, έχουν μια κόρη που ζει στο εξωτερικό με την οικογένειά της. Όταν μια μέρα η Αν πάθει εγκεφαλικό και μείνει παράλυτη στη μια μεριά του σώματός της, η αγάπη του ζευγαριού θα δοκιμαστεί σοβαρά.

Εν καιρώ θα ξέρουμε από τις πρώτες κριτικές του Φεστιβάλ πως τα πήγε ο Χάνεκε στην πρώτη του γαλλική ταινία μετά από 7 χρόνια, αν και (μεταξύ μας) λίγο δύσκολο να τα πάει άσχημα.. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω:

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ