Υποψήφιος για Oscar σκηνοθέτης συνελήφθη γιατί ήταν… Παλαιστίνιος!

...

 

Άστραψε και βρόντηξε ο σκηνοθέτης Michael Moore εναντίον των αμερικανικών αρχών, με αφορμή την κράτηση του Παλαιστίνιου σκηνοθέτη, Emad Burnat στο αεροδρόμιο του Los Angeles. Στους 1,5 σχεδόν εκατομμύρια followers του στο twitter, ο Moore κοινοποίησε την απίστευτη περιπέτεια του Burnat, ο οποίος έφτασε προ ολίγων ωρών στο αεροδρόμιο του Los Angeles μαζί με τη γυναίκα του και τον 8χρονο γιο του για να δωσει το «παρών» στην 85η τελετή απονομής των Όσκαρ.

O Burnat είναι ο ιθύνων νους πίσω από το ντοκιμαντέρ «5 Broken Cameras» το οποίο περιγράφει το πώς μια μικρή πορεία διαμαρτυρίας σε χωριό της Δυτικής Όχθης εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα με Ισραηλινούς στρατιώτες. Όταν κατέβηκε λοιπόν από αεροπλάνο, η αστυνομία συνέλαβε όλη την οικογένεια, με τη δικαιολογία ότι δεν είχαν σαφή πρόσκληση για να παραμείνουν στις ΗΠΑ, ενώ ήταν έτοιμοι να τον απελάσουν αμέσως.

«Προφανώς, τους φαινόταν αδιανόητο ένας Παλαιστίνιος να βρίσκεται στα Όσκαρ», σχολίασε δηκτικά ο Moore, ο οποίος και ανέλαβε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Τηλεφώνησε στην Ακαδημία, η οποία έστειλε τους δικηγόρους της να λύσουν μια και καλή το πρόβλημα. «Ο ίδιος ο Burnat ήταν ατάραχος. Μου είπε ότι όταν ζεις υπό κατοχή τόσα χρόνια, συνηθίζεις στις απελάσεις και τις συλλήψεις», είπε ο Moore για να συμπληρώσει:

«Τελικά τον άφησαν ελεύθερο μετά από μάμιση ώρα. Καλωσήρθατε στην Αμερική»…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ