Πέθανε ο μικτης ήχου του Lord of the Rings, Mike Hopkins

...

Γράφει ο Δημήτρης Ασπρολούπος

Το 2013 ξεκίνησε με μια άσχημη είδηση. Ο βραβευμένος με Όσκαρ για μίξη ήχου Mike Hopkins που δούλεψε στη τριλογία του Άρχοντα των δακτυλιδιών και σε άλλες μεγάλες ταινίες πέθανε σε ένα ατύχημα καθώς έκανε rafting σε ηλικία 53 ετών.Ο Hopkins πνίγηκε την περασμένη Κυριακή όταν αναποδογύρισε η φουσκωτή βάρκα με την οποία έκανε rafting σε ένα ποταμό στη νέα Ζηλανδία μαζί με τη γυναίκα του η οποία επέζησε.

Ο Peter Jackson δήλωσε για το συνεργάτη του ότι ήταν αυθεντικός , είχε ζεστή καρδία, νοιαζόταν τα τους άλλους και είχε πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ. Ο Hopkins ήταν Νεοζηλανδός και είχε πάρει Όσκαρ μαζί με το συνάδελφο και συνεργάτη του Ethan Van der Ryn το 2003 και το 2006 για τη Συντροφιά του Δακτυλιδιού και το King Kong και ήταν υποψήφιος για το Δυο Πύργοι και το Transformers.

Από τις πρώτες του δουλειές ήταν δύο ακόμα συνεργασίες με τον Peter Jackson για το Heavenly Creatures και το The Frighteners και το φουτουριστικό αριστούργημα του Ridley Scott, Blade Runner.

[fbshare type=»button»] [twitter style=»horizontal» float=»left»]

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ