Μίρεν και Χόπκινς μαζί σε ταινία για τον Χίτσκοκ και το «Ψυχώ»

...

Θα ήθελες να μάθεις πως ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες έκανε ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών; Η Fox Searchlight ετοιμάζει το «Alfred Hitchcock and the Making of Psycho» σε σκηνοθεσία Σάσα Γκερβάσι με τον Άντονι Χόπκινς στον ρόλο διάσημου σκηνοθέτη! Σαν μην έφτανε αυτό, ανακοινώθηκε πως και η Έλεν Μίρεν θα πρωταγωνιστήσει στη ταινία στον ρόλο της γυναίκας του Χίτσκοκ, Άλμα Ρεβίλ.

Δυνατά ονόματα στο καστ για αρχή, οι οποίοι θα συνεργαστούν για πρώτη φορά, αλλά τι θα πραγματεύεται η ταινία; Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία κρύβεται πίσω από τα γυρίσματα του «Ψυχώ». Ήταν η ταινία που μισούσε η Paramount. Ο Χίτσκοκ είχε σκοπό να σκηνοθετήσει το «Νο Bail for the Judge», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Χένρι Σέσιλ, με πρωταγωνίστρια την Όντρεϊ Χέπμπορν, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή όταν η Χέπμπορν έμεινε έγκυος. Έτσι αποφάσισε να γυρίσει το «Ψυχώ». Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εξαγριώσει τα μεγάλα κεφάλια της Paramount, το οποίο στούντιο του έδωσε ψίχουλα για την παραγωγή της ταινίας. Έτσι, ο Χίτσκοκ, αναγκάστηκε να υποστηρίξει με δικά του χρήματα την παραγωγή της ταινίας, φτιάχνοντας τα σκηνικά με την βοήθεια ατόμων από το τηλεοπτικό του σόου «Alfred Hitchcock Presents».

Λέγεται πως γυναίκα του Άλμα, βρήκε ένα μπλούπερ της ταινίας λίγο πριν κυκλοφορήσει όπου πρόσεξε πως η νεκρή Μάριον, τον εικονικό ρόλο τον οποίο ενσάρκωσε η Τζάνετ Λι, ανοιγόκλεισε τα μάτια της ή/και ανέπνευσε. Η σκηνή αφερέθηκε αργότερα από την τελική έκδοση της ταινίας.

Ενδιαφέρον αν μη τι άλλο. Τα γυρίσματα ξεκινούν τον Απρίλιο ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοί θα πρωταγωνιστήσουν στους ρόλους των Άντονι Πέρκινς και Τζάνετ Λι. Δεν έχουμε απλά παρά να περιμένουμε με αγωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*