Και άλλη διεθνής διάκριση για το Miss Violence

...

Γράφει η Δανάη Σώπασή

miss violenceΟλοένα αυξανόμενες οι διακρίσεις για την ελληνική δραματική ταινία που προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 7 Νοεμβρίου 2013. Το Miss Violence παρότι χαρακτηρίστηκε έντονα δραματικό λόγω των σκηνών υπόκωφης ψυχολογικής βίας, κέρδισε, ύστερα από τον αργυρό λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και  το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου για τον Θέμη Πάνου, άλλη μια φορά τις εντυπώσεις στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα υπό το πλαίσιο του 24ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης, η ταινία απέσπασε το βραβείο καλύτερου σεναρίου. Στην τελετή τιμήθηκαν οι δημιουργοί του Miss Violence Αλέξανδρος Αβρανάς και ο Κώστας Περούλης. Η ταινία ξεχώρισε ανάμεσα σε 19 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και το φετινό Luton, το Μέλι και τη νέα ταινία του Steve McQueen που περιμένουμε να δούμε στα ερχόμενα Oscar, 12 Years Of Slave.

Τα υπόλοιπά βραβεία του φεστιβάλ δόθηκαν στο The Selfish Giant (που είδαμε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) για καλύτερη ταινία, το Fruitvale Station για καλύτερη πρώτη ταινία και η ειδική μνεία του φεστιβάλ απονεμήθηκε στον  Steve McQueen και το 12 Years Of Slave.

Η διάκρισή της ταινίας τους Αλέξανδρου Αβρανά είναι η τρίτη διεθνής αναγνώριση του, αφού εκτός από τη Βενετία, είχε αποσπάσει στο Ρέκιαβικ της Ισλανδίας μια εκ των δυο τιμητικών διακρίσεων του κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης.

Διαβάστε την κριτική μας για το  Miss Violence

 

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ