Γιατί το «Mom» είναι το πιο αναμενόμενο νέο σίτκομ;

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

O Chuck Lorre είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στην αμερικανική τηλεόραση και όχι άδικα. Είναι ο δημιουργός του Big Bang Theory, που μετράει ήδη έξι σαιζόν και αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη σε τηλεθέαση σειρά στην Αμερική. Κι αν ακόμα δεν έχεις εντυπωσιαστεί είναι γιατί δε ξέρεις ότι είναι δημιουργός και του Two and A Half Men το οποίο εδώ και δέκα χρόνια βρίσκεται επίσης στα κορυφαία σε τηλεθέαση σίτκομ. Αν νομίζεις ότι αυτά είναι αρκετά πλανάσαι, καθώς το τρίτο βρίσκεται ήδη στα σκαριά κι απ’ ότι φαίνεται θα μας απασχολήσει πολύ από τη νέα χρονιά.

Ο λόγος για το “Mom”, για το οποίο έχει ήδη παραγγείλει το CBS ένα πιλοτικό επεισόδιο. Ο Chuck Lorre σε συνεργασία με άλλους δύο από τους σεναριογράφους του Two and A Half Men δουλεύουν ήδη εντατικά σε αυτό. Βέβαια η δουλειά τους έγινε αρκετά πιο εύκολη καθώς μόλις ανακοινώθηκε το πραγματικά υπέροχο πρωταγωνιστικό καστ. Ο λόγος για την Anna Farris(Scary Movie, The House Bunny) και την Allison Janney (The West Wing, Juno) που είπαν το ναι σφραγίζοντας την επιτυχία της σειράς.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη πολλά για τη πλοκή, αλλά το ξεκίνημα της ιστορίας έχει ως εξής: Η Christy (Anna Faris) υποδύεται μια single μητέρα που μόλις έχει βγει από κέντρο αποτοξίνωσης. Μην έχοντας άλλη επιλογή θα πρέπει να μείνει με τη μητέρα της(Allison Janney), η οποία είναι η πηγή των περισσότερων προβλημάτων της. Όπως είναι αναμενόμενο το συγκεκριμένο σπίτι μόνο ειρήνη δε πρόκειται να γνωρίσει.

Ο πιλότος είναι αρκετά κλασικός, αφού η αναγκαστική συγκατοίκηση ατόμων που δε συμπαθιούνται είναι μια σεναριακή φόρμουλα που έχει φορεθεί πολύ στα σίτκομ. Η ιστορία δε χρειάζεται να είναι πρωτότυπη, αφού το σημαντικότερο συστατικό των σίτκομ είναι οι χαρακτήρες και κατ’ εξακολούθηση το καστ. Η Faris είναι από τις καλύτερες γυναίκες κωμικούς της γενιάς της, αλλά δυστυχώς πολλές από τις κινηματογραφικές της επιλογές δε της έχουν επιτρέψει να το δείξει. Ίσως η ενασχόληση με τη τηλεόραση ήρθε πολύ νωρίς στη καριέρα της, αλλά οι συνθήκες φαίνονται ιδανικές κι επομένως το αποτέλεσμα πολλά υποσχόμενο. Από την άλλη η Janney φημίζεται για το πόσο επιλεκτική είναι στις δουλειές της και η συμμετοχή της σε εξαιρετικές ταινίες όπως το American Beauty, Juno και The Hours δείχνουν πως πιστεύει στο νέο αυτό πρότζεκτ.

Η αναμονή είναι μεγάλη καθώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το φθινόπωρο για να κρίνουμε το τελικό αποτέλεσμα. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η σειρά να κοπεί πριν καν ξεκινήσει αν δεν πετύχει ο πιλότος. Βέβαια μια ματιά στα ονόματα πείθει ότι κάτι τέτοιο φαντάζει πραγματικά αδύνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ