Το Premiere του λαού: Εντατικά μαθήματα μοντάζ

Γράφει ο Γιώργος Κόκουβας Για τη λίστα όλων των Filmmaking άρθρων κάντε κλικ εδώ Έχουμε αφήσει πίσω τα κυριότερα μέρη του pre-production και του production μιας ταινίας,...

Γράφει ο Γιώργος Κόκουβας

Για τη λίστα όλων των Filmmaking άρθρων κάντε κλικ εδώ

Η διάσημη και βραβευμένη μοντέρ του Martin Scorsese, Thelma Schoonmaker

Έχουμε αφήσει πίσω τα κυριότερα μέρη του pre-production και του production μιας ταινίας, και μπροστά μας υψώνεται το τελευταίο στάδιο του βουνού, το post-production, του οποίου το κυριότερο μέρος είναι το μοντάζ.

Πριν αναλύσουμε ορισμένα πράγματα όμως για την διαδικασία του μοντάζ – θα το κάνουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες μέσα από αυτή τη στήλη- πέσαμε πάνω στην ανακοίνωση για το σεμινάριο μοντάζ που διοργανώνει το «Σχολείο του Σινεμά» και θελήσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας.

Πρόκειται για εντατικά «θερινά» μαθήματα εξοικείωσης με το δημοφιλέστερο πρόγραμμα επεξεργασίας video, το Adobe Premiere, τα οποία θα διαρκέσουν 10 ημέρες (12 ώρες μαθήματος) και τιτλοφορούνται «Το Premiere του Λαού», μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι και οι προσφορές είναι παντού ευπρόσδεκτες.

Πόσο μάλλον σε κάτι τόσο χρήσιμο για έναν επίδοξο κινηματογραφιστή, όσο τα μαθήματα μοντάζ, όταν μάλιστα είναι εντατικά: Από αυτή την Τετάρτη, 22 Αυγούστου, μέχρι την άλλη Παρασκευή, 31 Αυγούστου, τα ταχύρυθμα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο «Σχολείο Μοντάζ» του Σχολείου του Σινεμά στα Εξάρχεια (Τσαμαδού 26-28), στην τιμή-προσφορά των 150€ και υπόσχονται να καλύψουν τις βασικές γνώσεις του Adobe Premiere σε πρακτικό επίπεδο. Ισχύει έκπτωση 10% σε ζευγάρια και 5% σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος εξασφαλίσει την εγγραφή και άλλου μαθητή.

Σε όσους παρακολουθήσουν τα μαθήματα, θα χορηγηθεί βεβαίωση, ενώ, το Σχολείο του Μοντάζ θα συνεχίσει κανονικά τα μαθήματά από τον Σεπτέμβριο, στις τιμές όμως που ίσχυαν πριν την προσφορά (250€ για το Adobe Premiere). Για περισσότερες πληροφορίες , τηλέφωνα επικοινωνίας και δήλωση ενδιαφέροντος, επισκεφθείτε το site του Σχολείου του Σινεμά.

*Σημείωση: Το απόγευμα της Τρίτης 21 Αυγούστου (18.45) το Σχολείο του Μοντάζ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή παρουσίαση του σεμιναριού (χωρίς χρέωση), καλύπτοντας τις θεωρητικές βάσεις του μοντάζ, τις “σχολές” και προσεγγίσεις των διάφορων θεωρητικών, και τον ρόλο του μοντάζ στην κινηματογραφική διεργασία.

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ