Πάρε μια γεύση από τη νέα δουλειά της DreamWorks, «Me & My Shadow»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Όλοι ξέρουμε οτι η DreamWorks αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες παραγωγής, και μας έχει προσφέρει μερικά από τα πιο αγαπητά μας animation, όπως τα «Madagascar», «Kung Fu Panda», «Shrek» και «How to Train your Dragon».

Παρόλα αυτά όλοι θα συμφωνήσουμε πως στον σύγχρονο κόσμο της κινηματογραφικής τεχνολογίας, υπάρχουν και συνταγές οι οποίες δε δένουν καθόλου καλά.  Μια από αυτές είναι και ο συνδυασμός CGI και live-action τεχνικής, βλ. «Yogi Bear», «Smurfs» και λοιπά τερατουργηματικά υβρίδια, που μπορεί να φέρνουν την πιτσιρικαρία στις αίθουσες με τη σέσουλα, παρόλα αυτά δε παύουν να είναι περίεργης φύσεως εξαμβλώματα, τα οποία μας κάνουν να αναπολούμε τις κλασικές ταινίες του Disney (τις οποίες βασικά αναπολούμε έτσι κι αλλιώς).

Κόντρα σε τέτοιου είδους μόδες, είναι η DreamWorks, η οποία αυτή τη φορά ετοιμάζει μια δουλειά στην οποία χρησιμοποιεί το απλό, αλλά πάντα καλό 2D, σε συνδυασμό με το παραδοσιακό hand-drawn animation, στην νέα της ταινία, «Me & My Shadow».

Σύμφωνα με το story, η ταινία αφορά μια…σκιά, τον Stan ο οποίος ονειρεύεται μια περιπετειώδη ζωή, την οποία όμως δε μπορεί να ζήσει, μιας που αποτελεί κομμάτι του Stanley Grubb, ενός ταπεινού τύπου που προτιμά την ήσυχη ζωή.  Αυτό όμως σύντομα θα αλλάξει, όταν μια απειλή στον κόσμο των σκιών, θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη και των δυο, οδηγώντας τον Stan να αναλάβει την ευθύνη και να τους ξελασπώσει από τη δύσκολη θέση.

Σκηνοθέτης θα είναι ο Alessandro Carloni, ο οποίος μετράει στο βιογραφικό του, τη συμμετοχή σε πολλές από τις δουλειές της DreamWorks, ενώ τις φωνές τους θα δανείσουν οι Bill Hader, Kate Hudson και Josh Gad.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο του 2014(!) και εμείς παίρνουμε τη πρώτη γεύση ως προς το περί τείνος πρόκειται, από το παραπάνω posterάκι.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ