Το αμφιλεγόμενο φινάλε του «Τιτανικού» θα τεσταριστεί στους MythBusters

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Ελπίζω πως δεν υπάρχει κάποιος που να μην έχει δει τον “Τιτανικό” του James Cameron γιατί ακολουθούν spoilers.

Ο “Τιτανικός” ήταν μέχρι πρότινος, μια από τις πιο κερδοφόρες ταινίες του Hollywood με πάνω από $2 δις εισπράξεις στο box office. Αλλά είναι και μια ταινία με το πιο αμφιλεγόμενο φινάλε. Όλοι θυμόμαστε την σκηνή στην οποίο ο Τζακ παραχωρεί την θέση του στην Ρόουζ για να κάτσει πάνω στην σανίδα και να γλυτώσει από βέβαιο θάνατο, ενώ αυτός έγινε παγοκολώνα. Πολλοί είπαν πως η Ρόουζ ήταν μια εγωίστρια σκρόφα που δεν τον άφησε να ανέβει πάνω μαζί της μιας και είχε αρκετό χώρο για δυο άτομα η σανίδα. Μάλιστα υπήρχαν και άτομα τα οποία είχαν φτιάξει ολόκληρο σχεδιάγραμμα (δες φώτο πιο κάτω) για το πως θα μπορούσαν και οι δυο τους να ανέβαιναν στην σανίδα χωρίς να ο Τζακ να έχανε την ζωή του.

Ο σκηνοθέτης James Cameron όμως πιστεύει ακράδαντα ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει και επιστρατεύει τους ειδικούς της εκπομπής “MythBusters” να το αποδείξει! Είπε συγκεκριμένα: “Δεν πρόκειται για θέμα χώρου αλλά για θέμα άνωσης [της σανίδας]. Όταν ο Τζακ βάζει την Ρόουζ στην σανίδα, μετά προσπαθεί και ο ίδιος να ανέβει. Δεν είναι ηλίθιος, δεν θέλει να πεθάνει. Και τότε η σανίδα βουλιάζει και πάει να αναποδογυρίσει. Τότε του γίνεται αντιληπτό ότι μόνο ένα άτομο μπορεί να ανέβει στην σανίδα. Και αποφασίζει πως αυτό το ένα άτομο πρέπει να είναι η Ρόουζ.”

Και επειδή είναι τόσο σίγουρος ότι ισχύει αυτό που λέει, αποφάσισε να το αποδείξει κιόλας μαζί με τους “MythBusters”, την εκπομπή του Discovery Channel όπου μια ομάδα εμπειρογνωμόνων προσπαθούν να αποδείξουν ή να διαψεύσουν διάφορους μύθους του Hollywood κι όχι μόνο. “Είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό τελικά ισχύει και στην πραγματικότητα, και οι MythBusters είναι ότι καλύτερο για να το μελετήσουμε. Και θα τους βοηθήσω κι εγώ. Επιτέλους θα λύσουμε το μυστήριο…”

Πάντα πίστευα πως δεν γίνεται να είναι δυο άτομα πάνω στην σανίδα και ότι ο Τζακ δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Αλλά θα είναι ενδιαφέρον να το δούμε και στην πράξη. Εσύ τι πιστεύεις; Ήταν η Ρόουζ μια εγωίστρια σκρόφα ή ότι δεν γίνονταν διαφορετικά;

3 Σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

 • dim aranis
  15 Σεπτεμβρίου 2012 at 1:48 μμ - Reply

  itan mia skroda lolol

 • ZZ
  16 Σεπτεμβρίου 2012 at 1:51 πμ - Reply

  Σκρόφα through and through

 • Κillik.
  17 Σεπτεμβρίου 2012 at 5:46 μμ - Reply

  BOOBS IN 3D. αυτο λεω εγω.