Καθ’ οδόν η 4η συνέχεια των Χρονικών της Νάρνια

...

Γράφει ο Πέτρος Θεοδωρίδης

Πολλοί γνώρισαν τα Χρονικά της Νάρνια σαν το μυθιστορηματικό βοήθημα σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και στο σχολείο, άλλοι τα λάτρεψαν χάρη στην επιτυχημένη μεταφορά τους από το BBC. Πολλοί τα μίσησαν με την κυκλοφορία του Πρίγκιπα Κάσπιαν – δηλαδή της δεύτερης κατά σειράν ταινίας – και εν τέλει αδιαφόρησαν με την τρίτη συνέχεια της σειράς. Η αλήθεια είναι, πως παρά τη μεγάλη επιτυχία των βιβλίων, ο κινηματογράφος δεν κατάφερε να εξυψώσει τον κόσμο του C.S. Lewis που κατάφερε να εμπνεύσει ακόμη και τη J.K. Rowling σύμφωνα με δήλωση της ίδιας. Παρόλα αυτά, δε μπήκε ακόμη η τελεία.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η C.S. Lewis Company και ο παραγωγός Mark Gordon συμφώνησαν στην κινηματογραφική μεταφορά του τέταρτου βιβλίου των Χρονικών με τίτλο Ασημένιος Θρόνος.

Από τη μια χαιρόμαστε, μιας και μάλλον για λόγους αξιοπρέπειας η σειρά δεν αφέθηκε στην τύχη της κι ας απογοητευτήκαμε από τις προηγούμενες μεταφορές με εξαίρεση το Λιοντάρι, τη Μάγισσα και τη Ντουλάπα. Από την άλλη, λυπόμαστε που άλλα εγχειρήματα που καταβαραθρώθηκαν εξαιτίας της αποτυχημένης σε κάθε επίπεδο μεταφοράς τους – βλέπε Αστέρι του Βορρά – έχασαν την ευκαιρία για μια καλύτερη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ