Νέα ενδιαφέρουσα θεωρία συνδέει την Eleven με το τέρας

Από το "Stranger Things"

Το «Stranger Things» ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, και στην τηλεόραση και στις συζητήσεις μας. Και οι λόγοι; Πάρα πολλοί.

Κι ενώ όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τον δεύτερο κύκλο της πολύ δημοφιλούς σειράς του Netflix, οι πρώτες θεωρίες των φανς έχουν αρχίσει να βάζουν φωτιά στη φαντασία μας.

(Προσοχή, ακολουθούν spoilers)

Είστε έτοιμοι;

Η πιο πρόσφατη θεωρία που κυκλοφορεί είναι ότι η Eleven είναι το τέρας του Upside Down.

Όπως και ο Demogorgon στο Dungeons & Dragons, η El έχει δύο αντίθετες πλευρές. Στο εν λόγω παιχνίδι, ο Demogorgon έχει κυριολεκτικά δύο διαφορετικά κεφάλια : ένα καταστροφικό κι ένα που κρύβει τη φύση του. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο δηλαδή, η Eleven μπορεί να δείχνει την καλή της πλευρά στους τρεις φίλους, ενώ στην άλλη, σκοτεινή διάσταση να είναι αυτό το τρομακτικό πλάσμα που είδαμε.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε κι ένα αρκετά πειστικό βίντεο που εξηγεί περαιτέρω την συγκεκριμένη θεωρία, όπως και τονίζει ότι η πρώτη φορά που συναντούμε το τέρας στο «Stranger Things» είναι όταν η Eleven είναι εγκλωβισμένη και απομονωμένη στο απόλυτα σκοτεινό και κλειστοφοβικό δωμάτιο. Το τέρας επομένως θα μπορούσε να αποτελεί μια αποτύπωση της κακής πλευράς της μικρής Eleven.

Στο τελευταίο επεισόδιο δε, όταν η Eleven έχει αυτήν την τελική ένας-προς-έναν μάχη με το τέρας προκειμένου να σώσει τους φίλους της, σηκώνει τα χέρια της προκειμένου να μαζέψει τις δυνάμεις της στο μέγιστο βαθμό. Την ίδια στιγμή, το τέρας κάνει το ίδιο πράγμα, σαν καθρεφτίζοντας τις κινήσεις του σώματός της. Μήπως αυτό συμβαίνει επειδή αποτελούν ο ένας την αντανάκλαση του άλλου; Μήπως γι αυτό και η ίδια η Eleven γίνεται στάχτη; Επειδή δηλαδή ουσιαστικά εξόντωσε το τέρας, δηλαδή την σκοτεινή της πλευρά;

Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, «δεν μπορούσε να καταστρέψει το τέρας χωρίς να καταστρέψει και τον εαυτό της, μιας και αυτό είναι κομμάτι της«.

Σε μια σκηνή στη σειρά μάλιστα, αν θυμάστε η ίδια δηλώνει σε κατάσταση απελπισίας «Εγώ είμαι το τέρας«.

Χμμ.

Μαρίνα Βερλέκη

Η Μαρίνα είναι ένας αποτυχημένος κλώνος stormtrooper, επομένως περιορίζεται στο να γράφει και να σχολιάζει συνεχώς. Αλλά κατά βάθος θα ήθελε να είναι το σκισμένο all-star του Mark Renton.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ