Τί να περιμένουμε απ’ τη νέα ταινία Transformers;

...

Γράφει ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Τί κι αν οι κριτικοί ανά τον κόσμο κατακεραύνωσαν τις τρεις ταινίες των διάσημων ρομπότ; Οι αριθμοί δείχνουν πως τα Transformers ήρθαν για να μείνουν και η Hasbro ακόμα δε μπορεί να πιστέψει τη τύχη της που μια σειρά παιχνιδιών εξελίχτηκε μετά από δεκαετίες σε χρυσωρυχείο. Με συνολικές εισπράξεις που ξεπερνούν τα 2.6 δις δολάρια και τη τελευταία από τις ταινίες να βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών, ήταν αναμενόμενο να έπεται συνέχεια. Και φυσικά πάντα με την υπογραφή του Μάικλ Μπέι.

Μολονότι είχε δηλώσει ότι το «Transformers: Dark of the Moon» θα ήταν η τελευταία ταινία Transformers που θα σκηνοθετούσε, ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει γι’ ακόμη μια φορά στο τόπο του εγκλήματος- γιατί περί αυτού πρόκειται. Με αφορμή τα εγκαίνια θεματικού πάρκου «Transformers» στα «Universal Studios», ο Μάικλ Μπέι έδωσε τα πρώτα στοιχεία για το τί να περιμένουμε από τη τέταρτη ταινία της σειράς.

‘Οπως δήλωσε, η ταινία θα στραφεί σε νέα κατεύθυνση, διατηρώντας ωστόσο τα βασικά της συστατικά.  Το πιθανότερο είναι η δράση να μεταφερθεί κάπου στο μέλλον, ενώ αναμένεται τα ρομπότ να περάσουν από ένα…»ρετούς», για να ανανεωθεί λίγο η εικόνα τους. Επιπλέον η υπόθεση θα διαδραματίζεται κι έξω από τον πλανήτη Γη δίνοντας νέες επικές διαστάσεις στην ιστορία. Όσον αφορά το καστ, ο Σια Λε Μπουφ αρνήθηκε να επιστρέψει κι επομένως η αναζήτηση για ένα εξ ολοκλήρου νέο καστ έχει ήδη ξεκινήσει.

Κι ενώ με όσα λέγονται η τέταρτη ταινία μοιάζει περισσότερο με ριμπούτ παρά με σίκουελ, ο Μπέι βιάστηκε να διαφωνήσει: «Η ταινία δεν είναι ριμπούτ. Παίρνουμε την ιστορία που έχετε δει και γνωρίζετε απο τις τρεις πρώτες ταινίες και της δίνουμε άλλη κατεύθυνση. Οι τρεις αυτές ταινίες συνεχίζουν να υφίστανται κι αποτελούν την προϊστορία των όσων έπονται.»

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το πως νιώθει που καταπιάνεται και πάλι με τα δημοφιλή ρομπότ, ο Μάικλ Μπέι δήλωσε: «Είναι λίγο τρομακτικό να επιστρέφεις με μία ακόμη συνέχεια γιατί πρέπει να τροφοδοτήσεις την ιστορία και να τη φτάσεις στα επίπεδα των προηγούμενων ταινιών. Το ότι έχουν αφήσει μια πετυχημένη κληρονομιά δε σημαίνει ότι μπορούμε να επαναπαυτούμε σε αυτή.»

Δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2014, όπου η ταινία βγαίνει στις αίθουσες, για να ανακαλύψουμε αν τελικά το κατάφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ