Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει μία νεανική ματιά στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου

...

Γράφει ο Παναγιώτης Μήτσικας

Ekpobh (1)Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει ολόκληρο το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου 2014 και καλεί το κοινό να δει το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού μέσα από τα μάτια των νέων.

Τι έχει να πει για το «Τοπίο στην Ομίχλη» ο Αλέξης Καλοφωλιάς από τους Last Drive; Πώς θα προσεγγίσει «Το μετέωρο βήμα του πελαργού» η Ελίνα Ψύκου; Πώς ήταν η εμπειρία να βλέπει Αγγελόπουλο στο Λονδίνο τη δεκαετία του ΄90 για τον Γιάννη Σακαρίδη και τι έχει να πει για την «Σκόνη του χρόνου«; Γιατί είναι σημαντικοί «Οι Kυνηγοί» για τον Γιώργο Ζώη; Τι σημαίνει η «Αναπαράσταση» για την Εύα Στεφανή και τι «Το βλέμμα του Οδυσσέα» για τον Κωστή Ζουλιάτη;

Θα προβληθεί ολόκληρη η φιλμογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου και σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα οι τρεις μικρού μήκους ταινίες του δημιουργού, «Lumière et compagnie: Ulysse» (1995, 52’’), « Chacun son cinèma: trois minutes» (2007, 3’ 12’’), και το «Sous-ciel» (2011, 5’ 50’’).

Τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα προλογίσουν μουσικοί και νέοι σκηνοθέτες, καθώς και φοιτητές και σπουδαστές από τις ακόλουθες σχολές: Τμήμα Ε.Μ.Μ.Ε. και Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολή Σταυράκου, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, New York College κ.ά. 

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Την τελευταία ημέρα των προβολών, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος καλεί το κοινό, τους ομιλητές και όσους βρέθηκαν στην Ταινιοθήκη αυτές τις μέρες σε μια ανοιχτή συζήτηση-έκπληξη για να μιλήσουν για το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος.

Είσοδος € 5 ανά προβολή ταινίας, €10 ενιαία κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές για φοιτητές, ανέργους και νέους 18 έως 26 ετών.  

Παναγιώτης Μήτσικας

Ο Παναγιώτης Μήτσικας είναι το νόθο παιδί του Woody Allen και του Fox Mulder. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα indie coming-of-age road trip, ώστε να ανακαλύψει τον εαυτό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*