Άλλη μια εκδοχή του Δράκουλα με έναν ακόμα πιο «αιμοβόρο» σκηνοθέτη

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Ναι μπορούμε σιγά σιγά να αρχίσουμε να δεχόμαστε αυτή την έλλειψη έμπνευσης και πρωτοτυπίας που μαστίζει το κινηματογραφικό στερέωμα και να πούμε ότι θα έχουμε μία ακόμα ταινία με τις περιπέτειες του αγαπητού μας Κόμη. Όχι για το 2012 βέβαια, γιατί για φέτος έχουμε την ισπανοιταλογαλλική παραγωγή με όνομα το άκρως εκσυγχρονισμένο «Dracula 3D», αλλά για το 2013, με μια θέμα την original μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος.

Αυτή τη φορά το στόρι εστιάζει στο ταξίδι του Δράκουλα στην Αγγλία μέσα από το προσωπικό ημερολόγιο του καπετάνιου. Και γιατί μέσα από αυτό; Γιατί φυσικά ο καπετάνιος βρίσκεται σφαγιασμένος στο τιμόνι του και το πλήρωμα μειούμενο σταδιακώς, μέχρι την πλήρη εξαφάνισή του. Η νέα ταινία η οποία συζητείται ήδη εδώ και αρκετά χρόνια, θα φέρει το όνομα «The Last Voyage of the Demeter», με πάμπολλα ονόματα να έχουν ακουστεί κατά καιρούς για την καρέκλα του σκηνοθέτη, μεταξύ των οποίων αυτά των Robert Schwentke, Marcus Nispel και David Slade, όλων λίγο πολύ με εμπειρία στο αιμοβόρικο είδος. Καθώς φαίνεται καμία από τις συνεργασίες δεν απέδωσε, με αποτέλεσμα να μιλάμε αυτή τη στιγμή για ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με ταινίες τρόμου, μέλος του «Splat Pack», τον Neil Marshall του «Dog Soldiers», του «The Descent» και του «Doomsday».

Αν το όνομα δε σας λέει τίποτα, οι φανατικοί του «Game of Thrones» περιμένετε να πάρετε μια γεύση απ’ τη δουλειά του με το επεισόδιο Νο 9 του 2ου κύκλου, σε 2 βδομάδες δηλαδή, το οποίο και θα σκηνοθετήσει (φανταστείτε τι έχει να γίνει). Όσον αφορά το καστ έχουν επίσης ακουστεί ονόματα όπως αυτό της Noomi Rapace και Ben Kingsley, τα οποία όμως μάλλον έχουν αποσυρθεί απ’ το τραπέζι (χωρίς βέβαια να είναι τίποτα ακόμα σίγουρο), με το τελευταίο και επικρατέστερο να ακούει στο όνομα Jude Law. Το σενάριο είναι του Bragi Schut, σύμφωνα με το μυθιστόρημα του Bram Stoker, που περιγράφει το ταξίδι του ρωσικού πλοίου Demeter από το Βάρνα της Βουλγαρίας με προορισμό την Αγγλία, ένα ταξίδι που ο κόμης φρόντισε να είναι και το τελευταίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ