Νέο project για τη σκηνοθέτιδα του The Babadook Jennifer Kent

Και μια συμβουλή από τον David Lynch

Με το The Babadook να έχει ήδη καθιερωθεί στην κινηματογραφική μας συνείδηση ως ένα από τα καλύτερα φιλμ τρόμου της τελευταίας δεκαετίας – τουλάχιστον – η ανυπομονησία μας για το επόμενο project της ταλαντούχας Jennifer Kent είχε χτυπήσει κόκκινο, καθώς μέχρι πρότινος δεν γνωρίζαμε πολλές λεπτομέρειες για την νέα της δουλειά, πέρα από το ότι θα τιτλοφορείται “Alice + Freda Forever” και ότι το σενάριό της θα βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Όπως όλα δείχνουν, η Αυστραλέζα δημιουργός βάζει τώρα πλώρη για ένα διαφορετικό φιλμ, που αν και είχε εδώ και καιρό στα σκαριά, δεν αποτελούσε την αμέσως επόμενη επιλογή της, μετά τον σκηνοθετικό θρίαμβο του The Babadook.

Ο λόγος για το The Nightingale, μια ιστορία εκδίκησης τοποθετημένη στην Τασμανία του 1929, με πρωταγωνίστρια την Claire, μια νεαρή, καταδικασμένη γυναίκα που αποζητά εκδίκηση για την δολοφονία της οικογένειάς της.  Έχοντας στο πλευρό της την βοήθεια ενός απόκληρου Αβορίγινα ονόματι Bill, η Claire θα περάσει μέσα από την Κόλαση προκειμένου να ανακαλύψει την αλήθεια για τον θάνατο των δικών της.

“Σίγουρα δεν είναι ταινία τρόμου, αλλά είναι ένας τρομερός κόσμος”, αναφέρει η ίδια σε συνέντευξη της στην εφημερίδα The Guardian, τονίζοντας ότι επί βρετανικής αποικιοκρατίας, οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες της Βρετανικής αυτοκρατορίας, στέλνονταν ως εξόριστοι στην Αυστραλία.  “Ήταν μια τρομερή περίοδος για τις γυναίκες τότε.  Γνωρίζουμε μόνο την εξυγιασμένη εκδοχή και ήθελα να εξερευνήσω αυτή την ιστορία εις βάθος”.

Η Kent δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην “εξαργύρωση” της επιτυχίας του The Babadook, καθώς δεν έλειψαν εκείνοι που προδίκασαν μια τελειωμένη καριέρα, αλλά και σε μια σωτήρια συμβουλή διά στόματος David Lynch:  “Έχει πλάκα όταν διαβάζω ότι κάποιοι γκρινιάζουν γι’αυτό ‘Ποτέ δεν προσφέρονται στις γυναίκες δημιουργούς τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες….και που είναι τώρα η Jennifer Kent;  Δεν κάνει τίποτα!’. Κατά κάποιον τρόπο τα διαβάζω και γελάω, γιατί πραγματικά δεν έχουν ιδέα τι γίνεται από την δική μου την πλευρά – σε τι πράγματα έχω πει όχι.  Θυμάμαι τον David Lynch να λέει, ‘Να παραμένεις πιστός, αληθινός στον εαυτό σου και οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν σε αυτό και θα σου δώσουν τα χρήματα να κάνεις περισσότερα.  Άνθρωποι σαν τον Lynch και τον Lars Von Trier ήταν οι μέντορές μου όταν μου προσφέρονταν όλα αυτά”.

Το The Nightingale αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, θέτοντας από τώρα υποψηφιότητα για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της ερχόμενης χρονιάς.  Αν μάλιστα κρίνουμε από τις επιρροές της Kent, η οποία αναφέρει ότι εμπνεύστηκε το σύμπαν της ταινίας της από τις σκοτεινές γκραβούρες του Gustav Doré, – “Θέλω να μοιάζει σαν να μην υπάρχει, σχεδόν ποτέ, ήλιος” – τότε είμαστε σίγουροι πως μπορούμε να περιμένουμε μια ακόμη αριστουργηματική σπουδή της Kent πάνω στην δαιδαλώδη ανθρώπινη ψυχή.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ