Νέο trailer για τη «Jackie»

Ένα από τα must-see της χρονιάς, σύμφωνα με τους κριτικούς

Η Natalie Portman μάλλον θα πρέπει να κάνει χώρο δίπλα στο Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού του 2011 για το “Black Swan”, γιατί έρχεται και το δεύτερο.

Αυτή φαίνεται να είναι και η χρονιά του Χιλιανού σκηνοθέτη Pablo Larrain, καθώς εκτός από τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε η “Jackie” (ήδη από την πρεμιέρα της στη Βενετία το Σεπτέμβριο), και η άλλη φετινή ταινία του, “Neruda”, επίσης εντυπωσίασε όπου προβλήθηκε.

Επιστρέφοντας στη “Jackie”, η ταινία εστιάζει στις τελευταίες μέρες της Jaqueline Onassis στο Λευκό Οίκο, μετά τη δολοφονία του συζύγου της, John F. Kennedy, στις 22 Νοεμβρίου του 1963. Το Oscar buzz προέρχεται κυρίως από τη μοναδική ικανότητα της Portman να αιχμαλωτίζει την πάλη που κάνει η ηρωίδα της για να διατηρήσει τη χάρη της, ακόμα και μπροστά στο δυσβάσταχτο πένθος.

Μετά το πρώτο εντυπωσιακό trailer, λοιπόν, η νέα ματιά στην ταινία μας δίνει την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε περισσότερο την ηρωίδα. Η Jackie πρέπει να βρει τον τρόπο να διαχειριστεί το προσωπικό της δράμα, για να επικεντρωθεί στο πως θα διαφυλάξει την κληρονομιά του άντρα της. Οι αναμνήσεις της φαίνεται να της μπαίνουν εμπόδιο: Στο trailer συχνά αντιπαραβάλλονται στιγμές ευτυχίας με στιγμές πένθους. Η διάθεση του Larrain για ποιητικότητα και μελαγχολία είναι διάχυτη.

Στην Αμερική κάνει πρεμιέρα στις 2 Δεκεμβρίου.

Σοφία Κυριλλίδου

Ο κινηματογράφος για εκείνη ήταν πάντα εκεί: Σα μαθήτρια -κρυφά από τους γονείς- νοίκιαζε ταινίες από το videoclub, σα φοιτήτρια σπούδασε κινηματογράφο. Άλλωστε, πάντα της άρεσαν τα ταξίδια!
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ