Νέο βίντεο με ειδικά εφέ του Gravity

...

Γράφει η Δανάη Σωπασή

gravity-sandra-bullock-george-clooney1Μια από τις καλύτερες στιγμές ενός θεατή μετά την παρακολούθηση μιας ταινίας, είναι τα γυρίσματα. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μια ταινία φαντασίας ή δράσης, ή ακόμα καλύτερα όταν διαδραματίζεται σtο διάστημα, όπως συμβαίνει στο Gravity, ανυπομονούμε για τις «πράσινες» στιγμές με τις κατάλληλες εκφράσεις των πρωταγωνιστών. Στην περίπτωση της Warner Bros., η εταιρία δημοσίευσε άλλο ένα βίντεο από τα γυρίσματα της ταινίας Gravity, στο οποίο φανερώνονται τα ειδικά εφέ καθώς οι δυο πρωταγωνιστές βρίσκονται «στο διάστημα».

Επίσης οι συζητήσεις των συντελεστών φανερώνουν μια ακόμα σεναριακή ανάλυση. Υπό την δημιουργία του Cuaron και του κινηματογραφιστή Emmanuel Lubezki, αυτό που χρειαζόταν πέρα από την φυσικότητα των ηθοποιών ήταν η μουσική καθώς εκείνοι γυρνούσαν κυκλικά, σύμφωνα με την βαρύτητα που δεν υπήρχε εκεί έξω. Τα υπόλοιπα μέσα και οι δυσκολίες που συνάντησαν αφέθηκαν στην δυνατότητα της τεχνολογίας. Τέλος η γενική εικόνα σε συνδυασμό με τον ρεαλιστικό τρόπο στον οποίον γινόταν η επαφή των ανθρώπων με το σκάφος προσδίδει μια καταπληκτική φωτογραφία.

Όλοι μιλούν για αυτή την δημιουργία να φλερτάρει με τα Όσκαρ, καθώς η πολυμήχανη ιδιότητα της, κατατάσσει το Gravity όχι απλά σε μια υπόθεση τεχνολογίας, αλλά και σε μια συναισθηματική οντότητα. Οι θετικές μας γνώμες για το Gravity έχουν εκφραστεί από την πρώτη προβολή. Το Gravity μπορεί να μας συστήθηκε ως το φετινό διαστημικό θρίλερ, όμως κατάφερε ταυτοχρόνως να αποδείξει την δύναμη της πίστης και της προσπάθειας. Η φυσικότητα και η αγωνία θα είναι οι κινητήριες δυνάμεις ώστε να το παρακολουθούμε ξανά και ξανά. Αναμένουμε και άλλα παρόμοια βίντεο.

Δείτε συνεντευξιακά παρασκήνια του “Gravity”

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ