Χλιαρές κριτικές και καινούργια κλιπ για το «On the Road» του Βάλτερ Σάλες

...

Γράφει ο Δημήτρης Μπουτουρέλης – Γραμματικόπουλος

Μπορεί το «On the Road», το τελευταίο πόνημα του βραζιλιάνου σκηνοθέτη Βάλτερ Σάλες, να απογοήτευσε τους κριτικούς στις Κάννες, αλλά τελευταίος κριτής του θα είναι το κοινό όταν με το καλό κυκλοφορήσει η ταινία στις αίθουσες. Μέχρι τότε και για να εντείνουν την αναμονή μας (όπως επίσης και να κόψουν την φόρα των χλιαρών σχολίων που κατέπνιξαν το διαδίκτυο) οι παραγωγοί της ταινίας μας τρατάρουν με δύο ολοκαίνουργια κλιπ από τη μεταφορά του κορυφαίο ομότιτλου βιβλίου του Τζακ Κέρουακ στη μεγάλη οθόνη.

Πάντως οι ανταποκρίσεις από τις Κάννες είναι αρκετά αποθαρρυντικές και είναι πραγματικά κρίμα γιατί η ταινία φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Εν συντομία, η γενική αίσθηση που άφησε είναι ότι πρόκειται για μια τρομερά ανεπαρκή μεταφορά του έργου του Κέρουακ στο πανί (για να λέμε και του στραβού το δίκαιο είναι λίγο δύσκολη μια άψογη μεταφορά ενός τόσο σύνθετου μυθιστορήματος) που δεν βοηθιέται ούτε από τις ερμηνείες του κατά τ’ άλλα πολύ ενδιαφέροντος καστ (Κρίστεν Στιούαρτ, Σαμ Ρίλει, Γκάρετ Χεντλουντ, Κίρστεν Ντανστ, Στιβ Μπουσέμι, Έιμι Άνταμς, Βίγκο Μόρτενσεν) αλλά ούτε από την απόμακρη κινηματογράφηση του Σάλες.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν γίνεται αντιληπτό από τα κλιπ που ακολουθούν, στο πρώτο εκ των οποίων η Κρίστεν Στιούαρτ εξομολογείται στον Σαμ Ρίλει την ανάγκη της να αλλάξει τρόπο ζωής και στο δεύτερο o Ρίλει μοιράζεται έναν ρομαντικό χορό, αυτή τη φορά με την Κίρστεν Ντανστ. Απολαύστε τα παρακάτω:

Συντακτική ομάδα του Reel.gr

Αγαπάμε τον κινηματογράφο και όλα του τα είδη χωρίς διακρίσεις και κουλτουριάρικες αγκυλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ