Και το viral marketing του «Prometheus» καλά κρατεί…

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Μπορεί το “Prometheus” να έχει κάνει ήδη την έξοδο του στους κινηματογράφους (μπορείς να διαβάσεις την κριτική μας αλλά και ένα timeline για το πως φτάσαμε από το “Alien” μέχρι εδώ) αλλά από ότι φαίνεται το viral marketing της ταινίας δεν έχει τελειώσει. Μάλιστα, από ότι φαίνεται από το καινούργιο clue/video, θα φτάσει σίγουρα μέχρι τον Οκτώβρη.

Ένα στοιχείο το οποίο υπήρχε στο τέλος της ταινίας μετά τα credits της, οδηγούσε σε ένα καινούργιο site το Whatis101112.com όπου το μόνο που δείχνει είναι το εξώφυλλο του “Τάδε Έφη Ζαρατούστρα” (Thus Spoke Zarathustra) του Γερμανού φιλόσοφου Νίτσε καθώς κι ένα βίντεο που μοιάζει πολύ με την ομιλία του Weyland στο TEDx που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φλεβάρη.

Σύμφωνα με τη Wikipedia το βιβλίο “γράφτηκε σε τέσσερα μέρη από το 1883 μέχρι και το 1885. Σύμφωνα με τον Ζαρατούστρα, όλοι οι άνθρωποι ήταν ίδιοι ενώπιον του θεού. Όταν όμως ο θεός απέθανε, η ισότητα απωλέσθηκε και αυτή, και έτσι οι άνθρωποι έγιναν έρμαιο του όχλου. Στο σημείο αυτό βρίσκεται η ευκαιρία της γέννησης του Υπεράνθρωπου (Übermensch) η οποία σαν έννοια πρώτη φορά ειπώθηκε στο βιβλίο του “Die fröhliche Wissenschaft” (The Gay Science).
Σύμφωνα πάντα με τον Ζαρατούστρα, ο άνθρωπος που εκπληρώνει χρέη γέφυρας με κατάληξη στον Υπεράνθρωπο, πρέπει να αυτοϋπερνικηθεί για να παραχωρήσει την θέση του στον Υπεράνθρωπο. Τα χαρακτηριστικά του Υπεράνθρωπου είναι:

  • η δημιουργικότητα
  • η αυτολατρεία
  • η λατρεία προς την ζωή και η αυτοπεποίθηση
  • η δύναμη της θελήσεως
  • το θάρρος, η στυγνότητα και η αδιαλλακτικότητα

Τι θα γίνει άραγε στις 11 Οκτωβρίου, την ημερομηνία που δείχνει στο τέλος το βίντεο αυτό; Μπορεί να είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του DVD της ταινίας ή ίσως κάτι άλλο; Πάντως εκείνη την ημέρα ξεκινά και το Comic-Con της Νέας Υόρκης. Λέτε να έχουμε κάποια νέα ανακοίνωση; Μήπως για το sequel; Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε ως τότε. Για την ώρα δες το βίντεο παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*