Νέο σενάριο στα σκαριά για το Y: The Last Man

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Μία ακόμα είδηση που επιβεβαιώνει ότι τα κόμικ αποτελούσαν ανέκαθεν βασική πηγή έμπνευσης για τους κινηματογραφιστές, είναι η ιδιάζουσα περίπτωση του «Y: The Last Man», μιας 60τευχης σειράς κόμικ του  Brian K. Vaughan και της Pia Guerra, που κυκλοφόρησε το 2002 από τη Vertigo. Πρωτότυπος τίτλος και ακόμα πιο πρωτότυπη η ιστορία του Yorick Brown, ενός Νεοϋορκέζου που έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα να αποτελεί τον μοναδικό ζωντανό άνδρα πάνω στη γη! Η εξάπλωση μιας επιδημίας σκοτώνει όλα τα θηλαστικά που εμπεριέχουν στο γενετικό τους κώδικα το Υ χρωμόσωμα, με περιέργως μοναδικούς επιζώντες τον Yorick και τον Ampersand, μια αρσενικού γένους μαϊμού. Χάος επικρατεί, καθώς ο κόσμος αποτελείται πλέον από γυναίκες και με μαθηματική ακρίβεια, το ανθρώπινο είδος και όχι μόνο, οδεύουν προς εξαφάνιση.

Η New Line εξετάζει το θέμα χρόνια τώρα, έχοντας ήδη ένα πρώτο σενάριο δια χειρών Carl Ellsworth («Red Eye», «Disturbia»), Jeff Vintar («I, Robot», «Final Fantasy: The Spirits Within») και του ίδιου του Vaughan, ενώ είχε κληθεί και ο  D.J. Caruso («Eagle Eye», «Disturbia») να αναλάβει τη σκηνοθεσία. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν ποτέ σε επόμενο στάδιο και το project έμεινε στο ράφι. Η ιστορία παραήταν μεγάλη για να χωρέσει σε μια δίωρη άντε τρίωρη ταινία και πήγαινε κατά πώς φαινόταν το λιγότερο για τριλογία, με όλο το ρίσκο που περιλαμβάνει η ανάληψη μιας τέτοιας παραγωγής.

Ήρθε η ώρα λέτε να παρθεί η μεγάλη απόφαση; Έτσι δείχνει τουλάχιστον, καθώς η New Line προσέλαβε τον Matthew Federman και τον Stephen Scaia του «Jericho» και του «Human Target» και τους ανέθεσε ένα ολοκαίνουργιο σενάριο, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της. Δεδομένων των δηλώσεων που είχε κάνει ο Caruso το 2010, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μεγαλύτερή του σύγκρουση με την εταιρία παραγωγής ήταν η επιθυμία να μοιράσει το χρόνο της ιστορίας σε περισσότερες από μία ταινίες, η επιλογή τελικά της μιας δε μοιάζει πολύ μακρινή.

Ότι και να αποφασίσουν οι συντελεστές μεταξύ τους, εμείς ελπίζουμε να το πράξουν σωστά και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τη μεταφορά αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας περιπέτειας χωρίς άλλες χρονοτριβές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ