Αν είσαι Spiderman παίρνεις φοροαπαλλαγή…

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης απ’ ότι φαίνεται διατίθεται ιδιαιτέρως φιλικά προς τους υποψήφιους filmmakers. Μέχρι και το φορολογικό της σύστημα έχει προσαρμόσει, έτσι ώστε η κινηματογραφική εταιρία παραγωγής που θα επιλέγει την περιοχή για τα γυρίσματα της ταινίας της, θα καρπώνεται και τις ανάλογες φορολογικές διευκολύνσεις. Το δέλεαρ είναι τόσο μεγάλο, που ούτε ο ίδιος ο Spiderman δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Έτσι, πληροφορούμαστε διά στόματος του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, ότι η επόμενη ταινία του ανθρώπου αράχνη θα γυριστεί στο Big Apple.

Και γιατί αυτή η επισημότητα; Ο Cuomo υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη ταινία είναι η μεγαλύτερη που γυρίστηκε ποτέ και πως η επιλογή της τοποθεσίας στηρίχθηκε αποκλειστικά στο θέμα του ευνοϊκού φορολογικού προγράμματος της πολιτείας. Τι κέρδος έχει η εταιρία παραγωγής από όλο αυτό; Αν υπολογίσει κανείς 3000 διανυκτερεύσεις στο Rochester για γυρίσματα 10-15 ημερών, άλλες 3000 διανυκτερεύσεις στο Long Island όπου βρίσκονται και οι κεντρικές εγκαταστάσεις της παραγωγής, $279,000 σε ενοικίαση κοντέινερ, $130,000 σε ενοικίαση γερανών, $32,000 για καφέ (!)και $16,000 για κουλούρια, το ποσό που συγκεντρώνεται είναι ήδη αστρονομικό. “… Πραγματοποιώντας τα γυρίσματα της ταινίας στη Νέα Υόρκη, μπορούμε να εκσυγχρονίσουμε τις ανάγκες της παραγωγής και να συνειδητοποιήσουμε τα τεράστια οφέλη και την αποδοτικότητα που απορρέουν από τα κίνητρα που δίνει το φορολογικό πρόγραμμα της πολιτείας στις κινηματογραφικές παραγωγές…”, δηλώνει σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της διοίκησης παραγωγής της Columbia TriStar Motion Picture Group, Gary Martin.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης προσφέρει κάθε χρόνο φοροεκπτώσεις σε κινηματογραφικές εταιρίες που αγγίζουν το ποσό των $420 εκατομ., πρόγραμμα που ο κυβερνήτης είναι αποφασισμένος να συνεχίσει, τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ