Ένας «Άλλος Κόσμος» για το Studio Ghibli!

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

To ιαπωνικό Studio Ghibli έχει δημιουργήσει κατά καιρούς αριστουργήματα. Το έχουμε αγαπήσει μέσω των ταινιών όπως “Spirited Away”, “Grave of the Fireflies” και φυσικά για το “Princess Mononoke”. Ήδη η νέα του ταινία From Up On Poppy Hill ετοιμάζεται να κάνει την πρεμιέρα της και στην Δύση, ενώ φήμες ακούγονται για μια live κινηματογραφική μεταφορά του “The Grave of the Fireflies” από ένα μεγάλο στούντιο του Hollywood!

Όμως το Studio Ghibli, το 2008, ασχολήθηκε και με κάτι διαφορετικό. Με την δημιουργία ενός video game, και μάλιστα RPG! O πρόεδρος του Ghibli,Toshio Suzuki, αποκάλυψε τότε στο ιαπωνικό περιοδικό για video games Famitsu ότι ξεκίνησαν την παραγωγή για animation σε ένα video game. To “Ni No Kuni” (στην ουσία μεταφράζεται «δυο χώρες» αλλά εδώ σημαίνει «ο άλλος κόσμος») είναι ένα video game παραγωγής της Level-5 και του Studio Ghibli και κυκλοφόρησε για το Nintendo 3DS με τίτλο “Ni No Kuni: Shikkoku no Madōshi” (Ο Μαύρος Μάγος), το οποίο έχει κυκλοφορήσει μόνο στην Ιαπωνία και το “Ni no Kuni: Wrath of the White Witch” το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία για το Playstation 3 και αναμένεται σύντομα και στην Ευρώπη και Αμερική.

Αν και οι τίτλοι είναι οι διαφορετικοί, η ιστορία παραμένει η ίδια η οποία μιλά για τον 13χρονο Oliver, ο οποίος ζει σε μια πόλη την Motorville (από ότι φαίνεται σε μια αμερικάνικη πολιτεία την δεκαετία του ’50) που η μητέρα του Arie πεθαίνει καθώς προσπάθησε να τον σώσει από βέβαιο πνιγμό. Μετά τον θάνατό της του δίνεται μια κούκλα όπου την είχε φτιάξει η μητέρα του, και ζωντανεύει με τα δάκρυά του. Του αποκαλύπτεται ότι η κούκλα είναι στην ουσία ο Drippy, μια αρσενική νεράιδα, και του δείχνει τον δρόμο στο Ni No Kuni, σε έναν άλλο παράλληλο κόσμο με τον δικό του, που λέγεται ότι εκεί μπορεί να βρει την δύναμη να σώσει την μητέρα του!

Ο Hayo Miyazaki μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο project, αλλά το σχέδιο έχει την απαράμιλλη ποιότητα του Studio Ghibli που έχουμε αγαπήσει. Την μουσική επίσης υπογράφει ο Joe Hisaishi, ο συνθέτης που γράφει εδώ και χρόνια την μουσική για τις ταινίες του στούντιο, και η Φιλαρμονική του Τόκυο την εκτελεί, την οποία οι κριτικές χαρακτήρισαν ως την καλύτερή του δουλειά μετά το “Spirited Away”. Το τραγούδι “Kokoro no Kakera ~ Fragments of Hearts” το τραγουδά η κόρη του Hisaishi, Mai Fujisawa.

Παρακάτω απόλαυσε το trailer του “Ni no Kuni: Wrath of the White Witch” το οποίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά καταστήματα την 1η Φεβρουαρίου αποκλειστικά για το Playstation 3, καθώς και το τραγούδι από το soundtrack σε σύνθεση του Joe Hisaishi.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*