Στα σκαριά το prequel του θρυλικού «Maniac Cop»

...

Γράφει η Bάσω Γκαγκά

Η καλτίλα των 80s συνεχίζει να δίνει τροφή στην κινηματογραφική βιομηχανία ακόμα και σήμερα, με μεγάλα ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας να αναμιγνύονται σ’ αυτή την πολύ ιδιαίτερη κατηγορία με τους φανατικούς οπαδούς. Ο Νίκολας Γουιντινγκ Ρεφν μετά το Drive και ακόμα 2 ταινίες στην ουρά, αναλαμβάνει την παραγωγή του prequel του θρυλικού «Maniac Cop», μιας ταινίας του 1988 δια χειρός Γουίλιαμ Λάστιγκ.

Οι γνώστες του έργου του Λάστιγκ έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς πραγματεύεται η splatter τριλογία, με τον αιμοσταγή δολοφόνο ντυμένο ως αστυνομικό να σκορπάει τον τρόμο στην πόλη της Νέας Υόρκης. Την αρχική version με πρωταγωνιστές τους Τομ Άτκινς, Μπρους Κάμπελ, Ρίτσαρντ Ράουνττρι και τον τεραστίων διαστάσεων Ρόμπερτ Ζ’Νταρ στο ρόλο του υπερφυσικού δολοφόνου, ακολούθησαν δύο sequels που φυσικά δε γνώρισαν την αναγνώριση του πρώτου. Οι συντελεστές του όμως ζητούσαν από καιρό μια τέταρτη ταινία, η οποία όπως φαίνεται θα έρθει τελικά με τη μορφή prequel. Ο σκηνοθέτης Γουίλιαμ Λάστινγκ και ο σεναριογράφος Λάρι Κοέν, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον περιζήτητο αυτή τη στιγμή Ρεφν, σε μια προσπάθεια να επαναφέρουν την ατμόσφαιρα μιας κατ’ εξοχήν gore ταινίας 25 περίπου χρόνια μετά, με νέα δεδομένα και ένα υψηλότερο budget. Η πρόκληση είναι σίγουρα μεγάλη.

Χωρίς να έχουν πέσει οι υπογραφές και με τον Ρεφν να αποτελεί ερωτηματικό για τον ακριβή του ρόλο στην ταινία (η θέση του σκηνοθέτη δεν έχει κλείσει ακόμα), το όλο εγχείρημα αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 αναμένεται να βγει στις αίθουσες το remake του «Maniac» μιας ακόμα σπλατερίστικης ταινίας του Λάστιγκ που έχει μείνει στην ιστορία για τις αντιδράσεις που προκάλεσε πίσω στο 1980. Πρωταγωνιστής χρήστηκε ο μικροσκοπικός Ελάιζα Γουντ με το παραπλανητικά αγγελικό ύφος και μένει να δούμε πως ακριβώς θα καταφέρει να «κολλήσει» με την όλη ατμόσφαιρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Λάστιγκ έχει την τιμητική του, ενώ εμείς αναμένουμε να δούμε αν η gore αισθητική θα αναβιώσει τα μεγαλεία των προηγούμενων δεκαετιών. Δες κι ένα trailer από την ταινία του ’80 παρακάτω για να πάρεις μια ιδέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ