Πιο κοντά στην κινηματογραφική του μεταφορά το «The Dark Tower»

Το κολοσσιαίο δημιούργημα του Stephen King πιο κοντά στην πραγμάτωση

Η επταλογία του «Μαύρου Πύργου» αποτελεί αναμφίβολα το κορυφαίο δημιούργημα της συγγραφικής καριέρας του Stephen King, η ιστορία ενός κόσμου βυθισμένου στον ζόφο και την απελπισία, ιδανικός για την μεγάλη οθόνη.

Παρά τις όποιες προσπάθειες είχαν γίνει μέχρι στιγμής, το πολύπαθο project της κινηματογραφικής-ή και τηλεοπτικής του μεταφοράς-είχε συναντήσει τεράστια προβλήματα, με σκηνοθέτες να εγκαταλείπουν την θέση τους και το budget να βγαίνει εκτός ορίων, κάτι που καθιστούσε απαγορευτική την ανάμειξη οποιουδήποτε στούντιο.

Όπως όμως δείχνουν τώρα τα πράγματα, η τύχη του Μαύρου Πύργου ίσως και να αρχίζει να αλλάζει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Sony θέλει τον Δανό σκηνοθέτη Nikolaj Arcel (του «A Royal Affair») να αναλάβει την πραγμάτωση του μεγαλεπίβολου αυτού έργου.

Αν και η συμμετοχή του δεν είναι ακόμα σίγουρη, εντούτοις η Sony φαίνεται να εμμένει στην απόφαση της προκειμένου ο Arcel να αναλάβει χρέη σεναριογράφου και σκηνοθέτη, με την ομάδα παραγωγής να δηλώνει εντυπωσιασμένη από την απόφαση του Δανού να μάθει αγγλικά, προκειμένου να διαβάσει τα βιβλία του King στην original γλώσσα κυκλοφορίας τους.

Ήδη το ζήτημα μοιάζει να κινείται με ταχύτερους ρυθμούς, με την ετοιμασία ενός νέου draft να έχει ξεκινήσει και τις προσπάθειες για την μείωση του κόστους παραγωγής να εντείνονται.

Σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα, το γεγονός όμως πως ο Μαύρος Πύργος επανήλθε στην κινηματογραφική ατζέντα, είναι σίγουρα αισιόδοξο για εμάς τους πιστούς ακόλουθους του Ρόλαντ της Γαλαάδ.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*