Φρουροί… νίντζα στις κινηματογραφικές αίθουσες!

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Στις κινηματογραφικές αίθουσες υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες: δεν μιλάμε κατά την διάρκεια της ταινίας, και τα κινητά είναι πάντα κλειστά. Αλλά πόσοι από εμάς έχουμε απηυδήσει με όλους εκείνους που πάνε να δουν μια ταινία σε μια κινηματογραφική αίθουσα και νομίζουν πως είναι στο καφέ της γειτονιάς τους καθώς αρχίζουν να μιλάνε μεταξύ τους, να χτυπάνε τα μπροστινά καθίσματα, να ασχολούνται με τα κινητά τους είτε μιλώντας είτε στέλνοντας μηνύματα και άλλα πολλά; Πόσοι από εμάς είχαν τα κότσια να τους πουν, και να το πω όσο πιο γλυκά γίνεται, να σταματήσουν; Ή ακόμα και αν κάποιος μίλαγε, σταματούσαν αλλά για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να αρχίσουν πάλι τα ίδια.

Κάποιοι έχουν σταματήσει να πηγαίνουν να βλέπουν τις αγαπημένες τους ταινίες στις αίθουσες για να αποφύγουν όλα αυτά. Κάτι πρέπει να γίνει. Αλλά τι; Στον κινηματογράφο Prince Charles στην Leicester Square του Λονδίνου μάλλον βρήκαν την λύση!

Αποφάσισαν να προσλάβουν εθελοντές… «νίντζα» για να σταματήσουν όσους ενοχλούν κατά την διάρκεια προβολής μιας ταινίας. Και όταν λέμε «νίντζα» δεν το εννοούμε με την ακριβή σημασία της λέξης, αλλά περισσότερο μιας και πρόκειται για σινεφίλ εθελοντές οι οποίοι κάθονται στην αίθουσα ντυμένοι από την κορυφή ως τα νύχια στα μαύρα, και σταματούν όποιον κάνει φασαρία. Το μόνο που τους προσφέρει ο κινηματογράφος είναι να βλέπουν την αγαπημένη τους ταινία δωρεάν.

Δεν είναι κακό. Ένας θεατής είχε την τύχη(;), ατυχία(;) όπως θες παρ’ το, να ζήσει μια τέτοια εμπειρία. Συγκεκριμένα είπε πως με το που άρχισε η ταινία χτύπησε το κινητό του και πήγε να μιλήσει στον φίλο του που τον καλούσε πιστεύοντας ότι θα την γλύτωνε. Από το πουθενά πετάχτηκε ένας μαυροφορεμένος τύπος και του είπε να το κλείσει αμέσως. Στην αρχή παραλίγο να πάθει συγκοπή αλλά μετά το έκλεισε και δεν το ξανάνοιξε μέχρι το τέλος της προβολής.

Πολύ κόσμος δέχτηκε όλο αυτό με μεγάλη χαρά και από ότι φαίνεται το παράδειγμα του κινηματογράφου αυτού σκέφτονται να το ακολουθήσουν και άλλοι στην Αγγλία. Άραγε εδώ, θα το φέρουν ποτέ; Αλλά, όπως και με τον νόμο για το κάπνισμα, είναι κάπως δύσκολο να αλλάξεις την νοοτροπία του Έλληνα «σινεφίλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*