Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους – No Country for Old Men (2007)

  Σκηνοθεσία: Ethan Coen, Joel Coen Σενάριο: Ethan Coen, Joel Coen Πρωταγωνιστούν: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin Διάρκεια: 122’ Χώρα: Η.Π.Α.   Ένας Τεξανός...


 


Σκηνοθεσία: Ethan Coen, Joel Coen
Σενάριο: Ethan Coen, Joel Coen
Πρωταγωνιστούν: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin


Διάρκεια: 122’
Χώρα: Η.Π.Α.

 

Ένας Τεξανός εργάτης βρίσκεται στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή, μπροστά σε πτώματα, ναρκωτικά και πολλά λεφτά, έπειτα από μια αποτυχημένη συναλλαγή μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών… Όταν μάλιστα αποφασίζει να κρατήσει τη βαλίτσα με τα λεφτά, η δική του ζωή και της γυναίκας του διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, καθώς μπαίνουν στο στόχαστρο ενός αδίστακτου δολοφόνου και ο τοπικός Σερίφης αναλαμβάνει να τους προστατεύσει.

Το No Country For Old Men βασίζεται στο βιβλίο του μέχρι τότε άγνωστου στο κινηματογραφικό κοινό συγγραφέα Cormac McCarthy. Τα βιβλία του όπως και η ταινία αυτή διακρίνεται για μια πεσιμιστική αντίληψη της Αμερικής και της ανθρωπότητας εν γένει. Οι χαρακτήρες έχουν έντονα το δυσδιάκριτο της αγνής ηθικής και καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος τον οποίο αξίζει να υποστηρίξεις. Εκτός από τον Javier Bardem που θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους κακούς με το χειρότερο κούρεμα η ταινία βραβεύτηκε και με Oscar καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου.

 

 

 

Δημήτρης Ασπρολούπος

Αγαπώ τον Χίτσκοκ, τον Φιντσερ, τον Χάνεκε, τον αγγλικό ρεαλισμό και το σκανδιναβικό σινεμά αλλά παράλληλα έχω και ένα soft spot για τον Γουές Αντερσον.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ