Στα παρασκήνια των «Νοw You See me» και «After Earth»

...

Γράφει η Βαρβάρα Κοντονή

Αυτή την εβδομάδα κυκλοφορούν στις αίθουσες δυο ταινίες οι οποίες θα στρέψουν την προσοχή πάνω τους για έναν κοινό λόγο και μερίκους ακόμη εντελώς διαφορετικούς.

Η κοινή βάση του «Νοw You See Me» και του «After Earth» είναι η επιστροφή δυο σκηνοθετών οι οποίοι δεν λες οτι μετράνε στο μέχρι τώρα ενεργητικό τους και τις καλύτερες ταινίες, μιας που αφενός ο Louis Letterier μας έχει προσφέρει τα «The Transporter», «Clash of the Titans» και «Τhe Incredible Hulk» το οποίο δεν έλαβε και τις καλύτερες κριτικές, και αφετέρου ο M. Night Shyamalan, απλώς έχει φτάσει στον πάτο της σκηνοθετικής και σεναριογραφικής του καριέρας με ταινίες όπως το «Lady in the Water» και το «Τhe Happening» οι οποίες δεν μας πείραξαν τόσο, όσο το ανεκδιήγητα κακό «The Last Airbender».  Γιατί ρε συ Shyamalan;  Και το πήγαινες τόσο καλά με το ατμοσφαιρικό «Τhe Sixth Sense» και το καλοστημένο «Signs» (το οποίο μάλλον άρεσε μόνο σ’εμένα).

Παρά το γεγονός οτι κάπου το φοβόμασε αυτό το ντουετάκι, θα δούμε εντούτοις τις ταινίες χωρίς καμία προκατάληψη, μιας που ήδη ο Letterier μας έχει κερδίσει και μόνο με το cast που έχει συγκεντρώσει.

Στο «Now You See Me» το οποίο συνδυάζει ολίγον από «Ocean’s Eleven» και «The Prestige» (minus the serious stuff), μια ομάδα ταχυδακτυλουργών πραγματοποιεί ληστείες κατά την διάρκεια των κόλπων τους, κλέβοντας λεφτά και μοιράζοντάς τα στο κοινό τους σαν επιβράβευση.  Την ίδια στιγμή μια πράκτορας του FBI βρίσκεται στα ίχνη τους…

Όταν έχεις μαζί τους Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Morgan Freeman, Michael Cane (τον θυμόμαστε και από το «Prestige»), Ιsla Fisher και Melanie Laurent, δύσκολα το πράγμα θα στραβώσει.  Bonus και η παρουσία του νεότερου αδελφού του James Franco, Dave.  Αν τσεκάρεις μάλιστα και τα παρασκήνια θα διαπιστώσεις οτι η πρωταγωνιστική ομάδα μια χαρά περνάει με τις προσπάθειές της να κόψει μια μπανάνα στην μέση πετώντας-τι άλλο;-τραπουλόχαρτα.

 

 Στα παρασκήνια της νέας ταινίας του Shyamalan «After Earth» από την άλλη, μπορείς να δεις μερικές από τις υπέροχες τοποθεσίες στις οποίες έγιναν τα γυρίσματα, τον Will Smith να κάνει πλάκα με το συνεργείο και τον γιο του-και συμπρωταγωνιστή του-Jaden να κάνει διάφορα κασκαντερικά σκαρφαλώνοντας σε δέντρα, πηδώντας και κάνοντας κωλοτούμπες.

Για την ιστορία η υπόθεση της ταινίας θέλει πατέρα και γιο να συντρίβονται στην εδώ και χίλια χρόνια εγκαταλελειμμένη Γη, με τον πατέρα να μένει τραυματισμένος και τον πιτσιρικά να προσπαθεί να στείλει σήμα βοήθειας μπλέκοντας σε ένα άκρως επικίνδυνο ταξίδι, στο εχθρικό πλέον περιβάλλον του άλλοτε κατοικήσιμου πλανήτη μας.

Βαρβάρα Κοντονή

Ερωτευμένη με τον κινηματογράφο από μικρή, παθιασμένη με τις εικόνες, τους ήχους, τις ιστορίες και την ομορφιά της 7ης Τέχνης, απολαμβάνω να γράφω με ένταση για αυτά που αγαπώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*

ΣΧΕΤΙΚΑ