Εφετζίδικες βρωμιές στo «Nymphomaniac» του Trier

...

Γράφει ο Χρήστος Μπακατσέλος

Η αλήθεια είναι πως περιμένω με αγωνία να δω το “Nymphomaniac” του Lars Von Trier. Όπως και να το κάνουμε όλο αυτοί οι σταρς να πρωταγωνιστούν σε μια πορνογραφική ιστορία μιας νυμφομανούς εξιτάρει τους πάντες. Η ταινία, όπως θα γνωρίζεις ετοιμάζεται σε δύο εκδόσεις: μια hardcore όπου θα τα δείχνει σκηνές σεξ σε όλο τους το μεγαλείο, και μια softcore για τους πιο συντηρητικούς θεατές.

Την ταινία την περιμέναμε να την δούμε στις Κάννες, παρόλο το σούσουρο το οποίο δημιουργήθηκε τότε στο Φεστιβάλ και τις δηλώσεις του Trier, αλλά δεν ήταν έτοιμη για να παιχτεί τότε και η επίσημη πρεμιέρα της θα γίνει τα Χριστούγεννα στην Κοπεγχάγη. Σήμερα μάθαμε, μέσω του Hollywood Reporter τον λόγο για τον οποίο το φιλμ του Trier δεν ήταν εγκαίρως έτοιμη για το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου. O λόγος; Τα εφέ της ταινίας και από ότι λέει η παραγωγός Louise Vesth θα είναι πολλά! Αλλά για ποιά εφέ εννοεί; Ας δούμε τι είπε:

«Γυρίσαμε τις σκηνές σεξ με τους ηθοποιούς να προσποιούνται πως κάνουν σεξ και μετά βάζαμε τους body doubles τους να γυρίζουν την ίδια σκηνή κάνοντας σεξ, και τέλος στο post production ενώναμε τις δυο σκηνές μαζί. Έτσι πάνω από την μέση θα βλέπετε τον σταρ και κάτω από την μέση τον body double του.»

Απογοητευτήκατε; Πάντως ο Trier ξέρει πως να συνεχίζει το μπαζ για την ταινίες του και προκαλεί ακόμα κι έτσι συζητήσεις για αυτές. Αν και πολλοί δεν πιστεύουν ότι ισχύει αυτή η δήλωση, δεν βλέπω όντως τον λόγο να τρολάρει τόσο άγρια τους κινηματογραφόφιλους η παραγωγός της ταινίας. Πάντως όσοι περιμένατε να δείτε τα απόκρυφα των Jamie Bell, Shia LaBeouf, Uma Thurman και υπόλοιπων σταρς που πρωταγωνιστούν σε αυτή μάλλον θα χρειαστεί να αρκεστείτε στην φαντασία σας για άλλη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*