Νύχτες Πρεμιέρας 2013: Ραντεβού Μετά Τα Μεσάνυχτα και Οι Ήρωές Μας Ξεψυχούν Απόψε

...

Γράφει ο Δημήτρης Βαρελάς

Les Rencontres D’Après Minuit / Ραντεβού Μετά Τα Μεσάνυχτα

Η Τσούλα, ο Γαμιάς, ο Έφηβος και η Σταρ είναι τέσσερις άγνωστοι που θα συναντηθούν σε ένα διαμέρισμα για μια παρτούζα. Που μόνο συνηθισμένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι οικοδεσπότες τους Matthias, Ali & η τραβεστί Udo τους υποδέχονται σε ένα υπέροχο χώρο και υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία. Καλώς ήρθατε στο “Ραντεβού Μετά Τα Μεσάνυχτα”.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Yann Gonzalez είναι αισθητικά εντυπωσιακό. Σε μαγνητίζει με προχωρημένα κιτς σκηνικά και εμπνευσμένη μουσική συνοδεία από τους M83 (Oblivion). Επτά ετερόκλητοι χαρακτήρες σιγά σιγά θα ξεγυμνωθούν ψυχικά και θα αποκαλύψουν ο καθένας και κάτι από το παρελθόν του και τις καλά κρυμμένες ενδόμυχες σκέψεις του. Πατρικές σχέσεις, ανεκπλήρωτα όνειρα, άγχος ηλικίας, θάνατοι, ταξίδια (μεταφορικά και κυριολεκτικά) από την κόλαση συνθέτουν ένα περίεργο παζλ που έχει ως κοινή συνισταμένη την αναζήτηση του έρωτα, της αγάπης και της συντροφικότητας. (3,5*/5)

Bonus: Το #1 αντικείμενο λατρείας το-θέλω-εδώ-και-τώρα συναισθηματικό juke-box.

Nos Héros Sont Morts Ce Soir / Οι Ήρωές Μας Ξεψυχούν Απόψε

Στην 60s Γαλλία οι αγώνες κατς έχουν φανατικό κοινό. Ο Victor θα μυηθεί σε αυτόν τον ιδιότυπο κόσμο από το φίλο του Simon διότι χρειάζεται τα λεφτά. Το περίεργο κλίμα των στημένων αγώνων, οι αγγελικά καλές ή μισητά κακές alter ego προσωπικότητες που θα κληθούν να υιοθετήσουν σε συνδυασμό με το μεταπολεμικό στρες της Λεγεώνας των Ξένων θα προκαλέσουν επαναλαμβανόμενους εφιάλτες που σιγά σιγά θα τον επηρεάζουν και στην καθημερινή ζωή.

Ψευτό-νεό-νουαρ επιχείρημα, ασπρόμαυρη φωτογραφία, μακρόσυρτα πλάνα συνθέτουν μια ατμόσφαιρα αλλά κάπου μετά τον κρίσιμο αγώνα οι μάσκες θα σκιστούν και οι δύο καλοί πρωταγωνιστές δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ρόλων ενός κενού ιδεών και στόχων σεναρίου. Η ταινία δεν έχει κάτι αξιόλογο να πει & το μόνο ενδιαφέρον κομμάτι των ονείρων δεν καταλήγει πουθενά. Κλασσικό παράδειγμα όπου το ύφος, το στυλ και οι φωτισμοί βγάζουν νοκ-άουτ την ιστορία. (2*/5)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

*

*